Bedre bruk av sosiale medier kan bedre omdømmet til treningssentrene, tror tekstdoktor og TREN19-foredragsholder Christine Calvert. Under fjorårets store samling for treningssenterbransjen delte hun ti enkle tips til hvordan du kan lykkes i sosiale medier.
Her er tre av tipsene hennes:
- Vær folkelig
- Fortell historiene
- Svar følgerne dine
Få tilgang til tekstdoktoren sitt foredrag om “10 tips til godt innhold” fra TREN19-seminaret her.
Bygg omdømme med sosiale medier
Jo sterkere relasjoner du har til medlemmer, ansatte og samarbeidspartnere, jo større er sjansen for at omdømmet til treningssenteret er godt. Relasjonsbygging er essensen i sosiale medier. Disse kanalene er en forlengelse av den sosiale fysiske plattformen vår.
Tar treningssenteret ditt relasjonsbygging i sosiale medier på alvor, har dere en ekstra mulighet til å nå medlemmene utenfor treningssenterets fire vegger på.
I den andre enden får potensielle medlemmer se hvordan det er innenfor treningssenterets fire vegger, hvilket miljø det er og hva de er opptatt av. Barrierer brytes ned og forhåpentligvis senker terskelen seg for de som ønsker å komme i gang med treningen. De vet i større grad hva de går til om de ønsker å komme i gang med treningen.
En god indikator på treningsbransjens omdømme er resultatene fra CrediCare sin årlige Omdømmeundersøkelse. Den viser medlemmer og ikke-medlemmers emosjonelle og rasjonelle oppfatninger og forventninger til et treningssenter. Mange treningssenter vil nok kjenne seg igjen i hovedfunnene som kan studeres nærmere her.
Flertallet på sosiale medier hver dag
I dag er sosiale medier en av de beste kanalene å bruke for å nå ut til eksisterende medlemmer og potensielle medlemmer. Facebook og Instagram for eksempel, er kanaler som favner et bredt spekter av det norske folk.
Ifølge Ipsos’ nyeste måling (norsk institutt for markedsanalyse og meningsmålinger), har mer enn 80 prosent av den norske befolkningen en Facebook-profil. Av disse bruker mer enn 80 prosent Facebook hver dag. 2,1 millioner nordmenn har en bruker på Instagram, og av de er nær 60 prosent innom plattformen hver dag.
“Medlemmene er dine helter”
Calvert påpeker at du kan tjene mye på å se de du prøver å nå. Det er medlemmene som er de virkelige heltene på et treningssenter. Det er de som legger ned et stykke arbeid og investerer i tid hver gang de bruker fasilitetene på treningssenteret.
Vis dem at dere ser dem både i sosiale medier og fysisk på trening. Hei de frem og gi de bekreftelse på arbeidet som er gjort og som skal gjøres. Calvert sier at du alltid må svare følgerne i sosiale medier, uansett om det er ros eller ris. Vi setter pris på den oppmerksomheten folk gir oss, uansett om det er ansikt til ansikt eller over sosiale medier.
– Bare det å bli sett av en person i resepsjonen betyr ganske mye for oss mennesker med litt hengende lår, som har lyst å bli bedre, sier Calvert humoristisk.
Vær folkelig
Bruk en mer personlig og trygg stemme i sosiale medier. Ifølge Calvert blir sosiale medier som oftest brukt av oss i private sammenhenger. Derfor er vi vant til en mer personlig sjargong enn hva vi gjør når vi leser avis eller leter etter informasjon på nettsider. Vi er lite mottagelige for et faglig og kompetansetungt språk i sosiale medier.
Legg gjerne opp til slikt faglig påfyll, men myk opp inngangen for å dra følgerne deres inn og samtidig åpne opp for nye følgere.
Tenk over hvem målgruppen til treningssenteret er, hvem er det som bruker treningssenteret, og hvem er det som burde brukt treningssenteret?
– Ikke skrem vannet av vanlige folk. En trenger ikke imponere. Skriv mer folkelig i alle kanaler, sier Calvert.
Møt medlemmene deres der de er når de ikke er på trening, og vis de som ennå ikke er medlem hvordan det er å trene på ditt treningssenter. Mer enn halvparten av Norges befolkning er innom sosiale medier hver dag. Det kan derfor være nyttig å teste ut kanalene og se hvilke effekter bruken har opp mot de menneskene du vil nå med budskapet ditt.
– Resultatet – mer fart på jobben, bedre bunnlinje og et mer muskuløst innhold, avslutter Calvert.
Gratis foredrag fra TREN19: Se foredraget til Christine Calvert – 10 tips til godt innhold