annonse

annonse

100 kvm. pleksiglass gir 100 prosent kapasitet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eier Tom-Erik Lukkedal i HQ Helse Hønefoss og Hole har installert pleksiglass mellom alle kondisjonsapparatene. – Det gjør at vi har full kapasitet til vinteren, fastslår han.

Treningssentereieren ville ikke vente på eventuelle godkjenninger eller standarder, men valgte å sette i gang med prosjektet for å kunne tilby full kapasitet på kondisjonsapparatene.

– Kostnaden ved å gjøre det på den måten vi har gjort er ikke så stor, og har resultert i at vi kunne åpne alle kondisjonsapparatene fordi vi kan vise til en fysisk barriere mellom dem, forteller Lukkedal.

Arbeidet med å installere pleksiglassene har de gjort selv.

– Det var en vanvittig jobb! Vi hadde et par prototyper som var mislykket, men så fant vi denne løsningen som ble både kostnadsmessig akseptabel og veldig flott fordi folk ser knapt at det er noe der, forteller han.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Nesten ikke synlig

Pleksiglassene er kun 0,75 mm tykke, og «usynligheten» var også litt av formålet.

– Vi skal ha tiltalende sentre, så dette skal ikke skjemme på noe som helst vis.

Før pleksiglassene ble montert måtte HQ Helse stenge annenhver maskin og flytte litt rundt på ting. Kapasiteten var redusert med ca. 40 prosent. Nå er den tilbake på 100 prosent.

Kondisjonsapparatene kan igjen stå tett

Kostnaden ved å innføre pleksiglass anslår Lukkedal til ca. 1000 kroner per skillevegg, inklusive glasset, vaiere, vaierlåser og feste i tak.

– Men da har vi gjort alt arbeid selv. Hadde vi satt noen til å utføre arbeidet kunne vi i hvert fall doblet prisen, fastslår han – og legger til at han gjerne skulle sett at man kunne får noe kompensasjon for denne type tiltak.

Stort sett positivt

Lukkedal forteller at tilbakemeldingene fra medlemmene er positive, selv om de aller fleste ikke har noen spesiell, uttalt mening om oppsettingen av skillevegger.

– Men det vi merket underveis da vi holdt på å installere, hvor vi måtte ta det litt stykkevis og delt, var at de plassene med båser var de som ble brukt mest. Så folk skjønner dette og er opptatt av det.

Skilleveggene skal være så lite synlige som mulig

Han forteller at luften ikke sirkulerer like bra som tidligere på grunn av skilleveggene, men at for HQ Helse sin del ikke betyr så mye da de har god takhøyde på sentrene.

– Jeg har selv trent tøff kondisjonstrening etter løsningen ble installert, og til å begynne med var det litt rart – men nå tenker jeg ikke over det lenger, sier Lukkedal.

Han legger til at folk snakker til hverandre som før gjennom båsene – en positiv effekt for den sosiale biten av treningen for folk som trener sammen.

En del drøyer returen

– Hva med rengjøring av skilleveggene?

– Det er ikke meningen at man skal tafse på glassene, det faller jo unaturlig. Det vi har gjort hittil er å vaske glassene med varmt vann – og nederst – der det kommer mest svette, der desinfiserer vi. Glassene tåler det, men det er klart det medfører en ekstra renholdsrutine.

– Hvordan har tilstrømmingen vært hos dere side sommeren?

– I juni og juli var jeg veldig optimistisk, da det gikk bedre enn fryktet. September er en væravhengig måned, og vårt område har hatt mye godt vær – men vi skal ikke legge skjul på at det uansett har vært en dårlig måned.

– Når det er mye oppmerksomhet om smitte i mediene, får det utslag også hos oss, selv om det i vårt område er lite smitte, sier Lukkedal.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Han tror at denne situasjonen vil vedvare resten av året og ut i neste.

– Vi gjør det vi kan, men opplever at det er en del av markedet som drøyer i det lengste med å komme inn på senteret igjen. Men nettopp derfor har vi installert pleksiglass, for å vise at vi tar dette på alvor.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]