annonse

annonse

Foto:

Morten Hellevang, EVO

1500 ønsket å trene, fikk nei fra kommunen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

EVO, en av Norges største treningskjeder, hadde håpet på å etablere et nytt treningssenter i Slemmestad, men møtte motstand fra Asker kommune og Statsforvalteren. Til tross for stor interesse fra lokalsamfunnet med over 1500 potensielle medlemmer, har EVO måttet se seg nødt til å avvise Slemmestad som etableringssted. Dette har ført til skuffelse og forundring fra selskapets side, spesielt i lys av at de mener at de burde ha fått samme dispensasjon fra reguleringsplanen som andre treningskjeder som SATS og Actic allerede hadde fått.

EVO hadde planer om å utvide sitt tilbud til innbyggerne i Slemmestad ved å etablere et nytt treningssenter i Almedalsveien 4. Imidlertid ble disse planene raskt stanset da Asker kommune sa nei til etableringen tidligere i år. EVO ønsket å gi lokalsamfunnet muligheten til å trene og leve en sunn livsstil i nærområdet, men de har nå blitt møtt med motstand fra lokale myndigheter.

Det som overrasket EVO-sjefen i Norge, Morten Hellevang, var ikke bare avslaget fra kommunen, men også det faktum at Statsforvalteren støttet kommunens beslutning. Dette var en sjelden hendelse, og Hellevang uttrykte sin forundring over at de ikke fikk lov til å etablere seg i utgangspunktet.

Hellevang understreket viktigheten av at EVO trengte dispensasjon fra reguleringsplanen for å kunne realisere sitt prosjekt. Han påpekte at både SATS og Actic allerede hadde fått denne dispensasjonen, og det var derfor uforståelig for EVO hvorfor de ikke skulle få den samme behandlingen.

“Det var overraskende for oss at vi ikke ble innvilget denne dispensasjonen, spesielt når våre konkurrenter allerede hadde fått det. Vi trodde at det skulle være en rettferdig og likeverdig prosess for alle aktører i bransjen,” sa Hellevang. “Dersom du vil gjøre saken mer korrekt, så er poenget at vi trengte dispensasjon fra reguleringsplanen, noe både Actic og SATS allerede hadde fått. Derfor synes vi det var rart at ikke vi skulle få det samme. Det var overraskende.”

En interessant observasjon er at andre treningssentre, som SATS og Actic, tidligere hadde fått godkjent etablering i Slemmestad. Dette har ført til spekulasjoner om hvorvidt kommunen mener det er for mange treningssentre i området. Hellevang mener imidlertid at dette er et spørsmål som markedet burde avgjøre, og at tilbudet burde tilpasses etterspørselen fra lokalsamfunnet.

Hellevang uttrykte også sin skuffelse over hvordan saken ble håndtert av Asker kommune. Han hevdet at det var urettferdig at de ikke fikk lov til å etablere seg, til tross for den store interessen som ble vist av lokalsamfunnet. Til tross for motgangen i Slemmestad, uttrykte Hellevang likevel tro på markedet i Asker kommune og indikerte at de ville se etter muligheter andre steder i kommunen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]