annonse

annonse

2021 var nok et tøft økonomisk år for treningssenterbransjen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Foreløpige regnskapstall for 2021 viser en samlet omsetning på drøye 5 milliarder kroner for treningssenterbransjen. Det er en økning på nærmere 3 prosent fra året før, til tross for at koronarestriksjonene også preget bransjen i stor grad i 2021.

På det meste var treningssentre stengt i 67 kommuner i første halvdel av fjoråret. Det var særlig på det sentrale Østlandet at restriksjonene var strenge og varte lengst.

– Det er ingen tvil om at pandemien og restriksjonene var tøft økonomisk for treningssenterbransjen, men perioden var også et tilbakeslag for befolkningens fysiske og psykiske helse, sier Mee Eline Eriksson, bransjeleder for Virke aktiv helse.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Restriksjoner satte en stopper for drift

Selv om de foreløpige tallene viser en svak positiv omsetningsutvikling i 2021, så er bransjen langt unna nivået i 2019. Omsetningen i 2021 er rundt 700 millioner kroner lavere enn hva det var året før pandemien.

– Virkes medlemmer innen treningssenterbransjen tilbyr trening under profesjonelle rammer og er en sosial arena som gir helsegevinster for den enkelte og samfunnet. Jeg er glad for at arbeidet med å oppnå den annerkjennelsen av bransjen til slutt nådde frem og at treningssentrene ikke måtte stenge ned igjen mot slutten av 2021, sier Eriksson.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

 Ytterligere fall i driftsmarginer

Virkes analyser viser at til tross for en positiv omsetningsutvikling i 2021 sammenlignet med 2020, falt driftsmarginen i treningssenterbransjen ytterligere.

I Virkes treningssenterrapport ble driftsmarginen i bransjen estimert til 9,9 prosent i 2019. I 2020 hadde den falt til 1,6 prosent. Foreløpige regnskapstall for 2021 viser en driftsmargin på 0,8 prosent og er med det på sitt laveste nivå siden 2015.

Virkes treningssenterrapport 2022, en komplett analyse av treningssenterbransjen, kommer i november.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]