annonse

annonse

240 skoleelever fikk prøve seg på Puls

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

«Frisk ung hver dag» heter prosjektet som Puls Flisa har dratt i gang, og som skal friste ungdom i Åsnes til å trene mer.

Forrige uke fikk alle de 240 elevene på Åsnes ungdomsskole en prøvetime på treningssenteret, skriver iSolør.no.

Gymlærerne på barne- og ungdomsskolene merker at ferdighetene til elevene har blitt dårligere de siste årene. Samfunnet er i endring, og stillesitting gjør at barn- og ungdom presterer dårligere i gym. Dette er bakgrunnen for at Trond Sannvoll og Puls Flisa inviterte flere aktører inn i et samarbeid som skal gi ungdom gratis treningstimer hos dem, ifølge avisen.

De som finner treningen fengende kan bli med på et gratis prosjekt som varer til våren.

– Målet er at prosjektet skal gå over i en varig form. Vi har flere samarbeidspartnere med oss, og håper at vi kan få forlenget prosjektet dersom det blir en suksess, sier Sannvoll.

Ved å gjøre tilbudene kjent håper Sannvoll og lærerne at flere skal bli med på trening. Det betyr mye for prestasjonene i gym, men også øvrig læring.

– Fysisk aktivitet bedrer også mental helse. At tilbudet er gratis er en viktig nøkkelfaktor for å lykkes her, og vi håper at tilbudet blir videreført etter at prosjektperioden er over, sier kommunelege Laila Herling i Åsnes til iSolør.no.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]