annonse

annonse

27 millioner treningsøkter til 3,26 mrd. kroner…

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det er fasit etter 2018 er gjort opp for SATS Group. I Norge omsatte selskapet, inkludert Fresh Fitness for 1,719 mrd. kroner. Driftsresultatet endte på 265 millioner her til lands.

SATS leverte et sterkt økonomisk resultat med en EBITDA på NOK 531 millioner, som indikerer at 2018 var et godt år for SATS. I løpet av året vokste medlemsbasen og alt i alt gjennomførte SATS-medlemmene mer enn 27 millioner treningsøkter på sentrene, ifølge en pressemelding

SATS-gruppen forbedret marginene betydelig i 2018, noe som førte til en underliggende EBITDA-vekst på 9,9 % til NOK 531 millioner, opp fra NOK 483 millioner i 2017. SATS Group har totalt 700 000 medlemmer og 250 treningssentre i fire land.

SATS’ årsrapport viser et solid balanseregnskap og kontantstrømmer som gir en stabil plattform for videre ekspansjon. Målet er å fortsette veksten i årene som kommer, både gjennom oppkjøp, åpning av nye treningssentre og nye tilleggsprodukter, ifølge meldingen.

I Norge økte omsetningen fra 1,694 mrd. til 1,719 mrd. Driftsresultatet økte fra 242 til 265 millioner kroner. Totalt har SATS Group i Norge, inkludert Fresh Fitness, ca. 284 000 medlemmer.

Produktutvidelse kommer

I løpet av 2018 gjennomførte SATS ca. 400 000 gruppetimer med mer enn 7 500 000 deltakere.

I fjor lanserte SATS en ny medlemsapp som inneholder sosiale funksjoner, utvidede aktiveringsfunksjoner og andre interessante elementer. SATS forbedret også nettsidene og la bedre til rette for online trening.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Fremover vil det sterke fokuset på produktfornyelse videreføres, for å skape en bedre treningsopplevelse for medlemmer og potensielle medlemmer.

– Vi er opptatt av å hjelpe mennesker til å bli sunnere og gladere. Dette vil vi oppnå ved å alltid ha det beste produktutvalget for medlemmene våre – både fysisk på treningssentrene, utenfor sentrene og digitalt, sier CEO Sondre Gravir i SATS Group..

– Derfor vil vi fortsette å investere betydelig i vårt arbeid med produktutvikling for å hjelpe medlemmene våre å bli enda mer aktive. Vi ønsker også å vokse og utvide innenfor et bredere spekter av helse og trening.

– Og vi vil, i tiden som kommer, lansere en rekke nye konsepter innenfor for eksempel ernæring og livsstil, fysioterapi og potensielt også helseforsikring.

SATS’ tilstedeværelse

SATS er den klare markedslederen i Norden, med strategiske hovedkontorer i hvert lands hovedstad. I 2018 fortsatte selskapet å utvide sin senterportefølje med oppkjøp i både Oslo og Stockholm, samt nyetableringer i for eksempel Bergen og Helsinki.

– Vi fokuserer på å bygge sterke klynger av sentre der våre medlemmer og potensielle medlemmer kan trene der det passer, der de bor, der de arbeider og der vennene deres bor. For eksempel har vi nær 60 sentre både i Oslo og Stockholm og dekker nesten alle viktige transport-årer i disse byene, sier Gravir.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

I løpet av 2018 endret SATS merkevarenavn på 22 Fresh Fitness-sentre i Norden til SATS. For å redusere kompleksiteten av varemerker i porteføljen, samlet SATS seg i starten av 2019 under ett varemerke i Norden, med unntak av Finland. Her finnes fortsatt ELIXIA.

I 2019 gjennomførte SATS oppkjøpet av 39 sentre i Danmark fra fitness.dk, som har blitt integrert i SATS i løpet av første kvartal av 2019. Dette oppkjøpet gjorde SATS til den tredje største treningskjeden i Europa når det gjelder omsetning, og den eneste kjeden som har treningssentre i alle de fire nordiske hovedstedene.

– 2019 er allerede i gang og farten har vært eksepsjonelt høy. Så langt i år trener medlemmene våre mer enn noen gang. Vi har også ønsket mer enn 1400 nye kolleger i Danmark og 100 000 danske medlemmer velkommen inn i SATS-familien, sier Gravir.

Nøkkelen til suksess

– Vi har nesten 11 000 ekstraordinære kolleger innenfor SATS-familien, og de er alle viktige elementer for vår suksess. Uten lidenskapen og energien fra gruppeinstruktører, servicemedarbeidere, personlige trenere og senterledere ville vi ikke kunne lykkes med medlemmene våre, sier Gravir.

LES OGSÅ: SATS Group kjøper FitnessXpress

LES OGSÅ: SATS Group kjøper Danmarks nest største treningskjede

LES OGSÅ: Nærmer seg for SATS Lagunen

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]