annonse

annonse

Foto:

Ole André Sivertsen, forfatter - Frode Skaren, illustratør.

Ny bok guider tenåringer til sunnhet og trening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

En ny bok ved navn “Bruksanvisning for tenåringskroppen” har vunnet hjerter og hoder siden den ble utgitt i fjor. Skrevet som en populærvitenskapelig guide, har boken raskt blitt et verdifullt verktøy for tenåringer og deres omsorgspersoner i Norge.

Utviklet i samarbeid med Sunn idrett i Norges idrettsforbund, tar boken sikte på å veilede unge gjennom utfordringene med å navigere overgangen fra barndom til voksenliv med sunne vaner, forteller forfatter Ole André Sivertsen til Treningsindustrien.

Et sentralt tema i boken er betydningen av et sunt kosthold, regelmessig trening, tilstrekkelig restitusjon og god søvn. Forfatteren tar opp behovet for å bygge sunne vaner i en fase av livet hvor både kropp og sinn gjennomgår store endringer. I en tid hvor det er vanlig å lete etter raske løsninger, blir boken et motstykke til det vell av usunne og ofte skadelige råd som florerer på nettet.

“Bruksanvisning for tenåringskroppen” inneholder dedikerte kapitler om både utholdenhetstrening og styrketrening, noe som gjør den spesielt relevant for mange.

Forfatteren legger også vekt på betydningen av å trene uten å pådra seg skader, samt å utvikle sunne holdninger i en verden preget av kroppspress og sammenligning.

“Det hører med til historien at jeg søker samarbeid med treningsbransjen om hvordan nå fram til unge – de som skal starte på treningssenter og bli kunder i treningskjedene. Dette kan handle om denne boka konkret eller andre former for samarbeid om innhold, kick off og foredrag,” sier Ole André Sivertsen.

Boken, som har blitt godt mottatt av både tenåringer, foreldre og treningsentusiaster, har også en rekke podcaster tilgjengelig på nettsiden www.tenaaring.no. Disse podcastene, lenket gjennom QR-koder i boken, gir ytterligere innsikt og veiledning for unge mennesker som ønsker å ta kontroll over sin egen helse og trening.

Med “Bruksanvisning for tenåringskroppen” har forfatteren klart å levere en omfattende og forståelig guide som ikke bare inspirerer, men også utdanner unge lesere om viktigheten av sunne vaner og trening i ungdomstiden.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]