annonse

annonse

Asker Treningssenter – 5 år med vekst

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Asker Treningssenter har nettopp rundet fem år. Lojalitetsbyggende aktiviteter og beinhard jobbing har gitt 5 500 medlemmer og pluss i regnskapet.

 

Janniche Nilsen, senterleder, Asker Treningssenter
Janniche Nilsen

– Det går bra! Vi jobber hardt for å klare å holde oss, men det går bra. Det gjelder å holde på kundene og få til aktivitet, men vi er i et hardt konkurransemarked.  Vi fokuserer på medlemmene vi har, og nå i jubileumsuka satser vi kun på aktiviteter ut mot dem for å skape trivsel. Vi har et veldig godt team, men det går i 24/7. Vi må være «hands on» og tilstede både dag og kveld, forteller senterleder Janniche Nilsen.

For fem år siden så Asker Treningssenter (ATS) dagens lys. Siden den gang har ATS vokst til tre totalsentre – Asker, Slemmestad og Liertoppen – og to ubemannede ekspressentre. Det ene i Asker sentrum og det andre på Røyken.

– Vi har også åpnet smoothiebaren BOOST. Vi åpnet i Asker i fjor sommer og en på Liertoppen. Vi prøver å lage mer aktivitet enn bare trening, slik at kundene forbinder oss med litt selskap også for å skape mer lojalitet, forteller Nilsen.  

Leve hele dagen

Senterlederen forteller at en av de tingene ATS har lykkes svært godt med, er salg av PT-timer.

– Der leverer vi kjempetall takket være Sorush Jozani. Ellers er vi opptatt av å møte alle: Vi har en kjempestor godt voksen-gruppe, og egen ungdomsgruppe for de som faller utenfor eller ut av lagidretten. Vi har egne timer for de mellom 12 og 15 år, noe vi har holdt på med i tre år. På kveldene er senteret fullt, men det er viktig å få det til å leve hele dagen, både morgen og rett etter skoleslutt.

Av en omsetning sist år på ca. 30 millioner kroner, utgjorde salg av PT-timer 6,7 millioner kroner – rundt 22 prosent av totalomsetningen.

– Vi selger mer PT enn mange andre sentre i Norge, jeg tror nesten vi ligger helt på topp, fastslår Nilsen.

Skal holde seg lokale

Lojale kunder gir inntekter. ATS tjener penger, og ifølge Nilsen har det ikke blitt skutt inn kapital de siste årene. ATS eies i hovedsak av Leif Nilsen og Jan Eugen Johannessen. Den økonomiske utviklingen startet med kraftig minus, men har gradvis bedret seg.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Etter fem års drift har ATS ca. 5 500 medlemmer på sine sentre, og det er naturlig å lure på hvor veien går videre?

– Akkurat nå er det ingenting konkret. Vi må få Liertoppen opp å gå, senteret er bare tre måneder gammelt. Vi har vokst veldig raskt på fem år med nesten ett senter i halvåret, pluss to BOOST. Vi skal ikke lenger ut av sonen enn vi er nå, vi vil være lokale. Vi skal ikke til Drammen eller Oslo, da mister vi kontrollen over det vi driver med, forteller Nilsen.

Men hun letter på sløret og forteller at det sysles med planer om andre arenaer, for eksempel en flerbrukshall i regi av ATS.

Steile på pris

ATS er et uavhengig senter. Nilsen mener fordelene med det er større enn ulempene.

– Fordelen er at vi kan gjøre det vi vil. Vi kan utvikle egne konsepter, det er lettere å komme opp med ideer, vi kan gjøre endringer i åpningstider og flytte, fjerne og legge til timer. Vi er også opptatt av at de som jobber her kan få ansvar og være med på å utvikle senteret videre.

Ulempen er at man står alene: – Vi får ikke noe hjelp. Vi er alene om markedsføring og planlegging, men uavhengigheten har flere fordeler enn ulemper.

Hovedkonkurrenten til ATS er, som for de fleste andre, SatsElixia.

– De er størst i Asker. Vi har i tillegg noen små aktører rundt oss og vi sloss også mot lavpriskjedene. Men vi har vært steile på pris. Jeg har tro på kvalitet, og tror ikke kundene bare vil ha billig-billig. Vi har en høy pris i forhold til andre sentre og har vært veldig bevisste på ikke å gå ut med tilbud hele tiden.

Bygger lojalitet

Ifølge Nilsen handler det om å gi de medlemmene man har, det lille ekstra.

– Det kan for eksempel være ulike foredrag eller som vi gjorde for et halvt år siden: Da ga vi de som hadde vært medlemmer i tre år, tre nye gratis PT-timer. Det handler om å bygge lojalitet. Når kundene er happy, går varepraten ute også – samtidig som vi beholder de vi har.

Til slutt: Tøft eller fornøyd om dagen, helt ærlig?

– Vi er veldig fornøyde, men det er et tøft marked. Vi har det kjempegøy på jobb. Så ja, det er tøft, men vi er happy, fastslår Nilsen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]