Å drive et treningssenter alene kan være krevende, hvor du ofte er ansvarlig for flere av arbeidsoppgavene som omhandler ekspertise du nødvendigvis ikke sitter på selv. For at du skal ha fokus på å det du kan, og gjerne ønsker å drive mest med, kan det være lurt å se etter en samarbeidspartner innen betaling- og betalingsoppfølging.

En slik betalingspartner kan være med å forenkle og effektiviserer betalingsprosessen på ditt senter og sikre deg god likviditet.

Under har vi satt sammen en sjekkliste du bør ta en titt på før du velger deg en betalingspartner.

1) Kartlegg samarbeidspartnerens tjenestespekter

Det finnes ulike typer leverandører som kan bistå et treningssenter med tjenester knyttet til betaling. Noen leverer kun purre- og inkassotjenester, mens andre leverer betalingsløsninger gjennom hele betalingsprosessen.

Velger du sistnevnte får du en leverandør som kan ivareta hele betalingsprosessen for deg. En slik leverandør jobber for å sikre at medlemsavgiften blir betalt, enten ved å tilby medlemmet en rekke betalingsmetoder som AvtaleGiro, eFaktura og mobilbetaling, eller ved å følge opp medlemmet på vegne av treningssenteret dersom betalingen uteblir.

Ved å bruke en partner som har innsikt i hele verdikjeden i betalingsprosessen, får både du og medlemmet kun én leverandør å forholde dere til når det kommer til betaling av medlemsavgifter.

2) På hvilket nivå tilbyr partneren integrasjon mot medlemsbasen din?

Noen aktører leverer kun tjenester innenfor purring og inkasso, mens andre aktører tilbyr en full integrasjon mot medlemssystemet ditt og kan håndtere hele betalingsprosessen. Dersom leverandøren kun leverer inkassotjenester, kan de utelukkende bistå når medlemmet ikke har betalt, tidligst 14 dager etter forfall på faktura.

Dette står i sterk kontrast til en betalingspartner som har integrasjoner mot flere medlemssystemer, er partnernøytral og ser både fremtidige og historiske betalinger. En slik integrasjon gir enestående muligheter til å bistå i driften og forbedre rutinene. Med tilgang til medlemsbasen kan man benytte oppdatert informasjon til å tilby god service til medlemmene og jobbe for at medlemsavgiften blir betalt.

LES OGSÅ: Hvilken rolle spiller medlemssystemet for den daglige driften?

3) Medlemsservice

Medlemsservice er en viktig faktor, og om medlemspartneren din tilbyr dette, vil du ha en partner som kan avlaste deg og håndtere medlemmenes spørsmål om betaling på vegene av deg. Noen spørsmål du bør stille den potensielle betalingspartneren er:

  • Hvilke henvendelser og spørsmål kan jeg sende videre til samarbeidspartneren, og hva må jeg håndtere selv?
  • Hvilke spørsmål kan jeg sende videre til samarbeidspartneren, hva må jeg håndtere selv?
  • Kommuniserer de med medlemmene på en respektfull og høflig måte?

 

4) Hva kjennetegner en solid og kompetent betalingspartner?

Hvordan skiller man en solid og kompetent betalingspartner fra andre betalingspartnere på markedet? Før valget av betalingspartner skjer, er det spesielt viktig å undersøke om parten du velger er solid i sin drift, om de driver automatiske eller manuelle prosesser, og om de stadig gjør sitt for å oppdatere sin kunnskap og ekspertise.

Sett av tid og tenk igjennom hvilke krav du har til din betalingspartner, og vurder hva du mener er et udiskutabelt krav, og hva du er villig til å akseptere. Eksempel på spørsmål du kan stille din potensielle betalingspartner er:

  • Hvor lang er responstiden til betalingspartner på henvendelser fra treningssenteret?
  • Har betalingspartneren god likviditet og økonomi til å investere i moderne og digitale løsninger som gir enkle prosesser og nok kapasitet?
  • Har betalingspartneren ambisjoner om å videreutvikle og utforske nye løsninger, og har de evne til å være innovative og tenke fremover?

 

For å levere gode betalings- og inkassotjenester er det også svært viktig at betalingspartneren til enhver tid er oppdatert på gjeldende lover og regler innen betaling og inkasso, trender, og ikke minst, har oppdatert bransjekunnskap om treningssenterbransjen. Undersøk hvordan leverandørene du er i dialog med stiller seg til å holde kunnskapen sin oppdatert.

LES OGSÅ: Velg en profesjonell betalingspartner

5) Be om en referanse

Før du velger samarbeidspartner kan det være lurt å innhente en referansekunde. Dette betyr at du går i dialog med en av kundene til den potensielle samarbeidspartneren. Her kan du blant annet stille spørsmål som:

  • Hva opplever de som bra med sin samarbeidspartner?
  • Hvilket inntrykk har treningssenterets medlemmer av samarbeidspartneren – hvordan blir de behandlet?
  • Hvordan opplever treningssenteret og medlemmene responstiden?

 

Ønsker du flere eksempler på spørsmål du kan stille til en potensiell betalingspartner? Sjekk ut hele oversikten her.

Å drifte et treningssenter kan være krevende, og for noen kan det å delegere bort arbeidsoppgaver være ressurs- og tidsbesparende.

Betaling- og betalingsoppfølging er ofte en slik oppgave, og ved valg av en aktør som CrediCare får du en partnernøytral og solid betalingspartner som blant annet tilbyr integrasjon med flere av markedets medlemssystemer og som er opptatt av å gi god medlemsservice, samtidig som at du skal øke inntjeningen på ditt treningssenter.

Har du lyst å lese mer utfyllende om de fem rådene og hva du bør se etter før du inngår et samarbeid med en betalingspartner, kan du lese mer i vår gratis e-bok under.

Ønsker du å høre mer om CrediCare og hva vi kan gjøre for ditt treningssenter? Ta kontakt med Mats Sølland for en hyggelig bransjeprat. Mobil: 957 92 474. E-post: mats.solland@convenegroup.com.

Gratis guide: Sjekk dette for du velger betalingspartner for treningssenteret