annonse

annonse

6 tips å tenke på når du skal lage garderobe

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fit Interiors har 40 års erfaring i å lage og utforme garderobeskap og løsninger til treningssenter, hotell og bedrift – private som offentlige. Her er 6 tips du bør tenke igjennom før du skal pusse opp eller lage ny garderobe/omkledningsrom.

Layout, design

Som regel blir garderoben lagt hensiktsmessig i tilknytningen til inngangen slik at man får en naturlig trafikk. Sørg for at det er mulighet for en viss grad av skjerming slik at ikke alle står i åpent rom hvor alle er synlig for alle.

Er det mange som sluses igjennom garderoben er det ekstra viktig at løsning på toalett, dusj og garderober bør være hensiktsmessig og godt planlagt. Husk å skjerme i områder som dusj og av/påkledning – lag forskjellige soner.

Skap stemming med farger, kombiner gjerne farger, tenk igjennom materialvalg på dører. Ønsker du WOOD eller malte overflater, kombiner gjerne forskjellige materialer. Akkurat som på hotell vil folk ha noe mer enn hva de har hjemme på eget bad.

Komfort

Komfort er vanligvis undervurdert i planlegging og valg av garderobeløsning. Ved å bruke noen basis huskeregler kan den enkleste garderoben oppleves som eksklusiv.

.

Sørg for å ha plass i et område hvor man kan sette seg. Tenk på om du skal ha tradisjonelle benker, eller om du ønsker loungemøbler og ECO leather. Husk at ikke alle klarer å kle på seg stående, enten på grunn av alder eller funksjon.

Sørg for å ha nok garderobeskap tilpasset slik at kundene får plass til bag, klær og sko. Noen har bare behov for å legge igjen lommebok, nøkler og mobil. Husk å lage «vanity areas» hvor man får stelt hår og sminket seg. Husk at gutta også er blitt mer forfengelige.

Holdbarhet, kvalitet

Garderobeskapene kan være det vanskeligste valget i planleggingen. Det er ikke tvil om at metallskap er rimeligere i innkjøp – på den andre siden er metallskap mindre holdbare og lager støy med åpning og lukking av dører.

Garderoben er område hvor du vil at kunder skal trives og det skal være hyggelig og behagelig sted å oppholde seg. Fravær av lyd er blitt en luksusvare i dagens samfunn. Velg garderobe med mulighet for støtdemping, for å unngå slamring av skapdører.

Renhold og sikkerhet

Sørg for at det er enkelt å vaske i omkledningsrommet og garderobeskapene. Det er lurt å skille våte og tørre soner av praktiske, men også av sikkerhetsmessige årsaker for å unngå fallulykker.

Lys

Belysning gjør mye for totalinntrykket – det viktigste er at du skal skape behagelige omgivelser. Den beste måten å lyssette garderobeskap og omkledningsrommet er med LED lys. Det blir naturlig fokus på skapene, ikke på menneskene – og gir samtidig balanse for lyssetting av rommet sammen med tak-belysning.

LED lys under eller over garderobeskapene løfter helhetsinntrykket. Ønsker du å ha annen fargetone om dagen enn kvelden, det lar seg enkelt tilpasse med LED lys.

Speil med lys bak fremhever detaljer. Tenk på at små detaljer som lys bak/ved speil dersom du ønsker en touch av glamour, eller ønsker å gi en spesiell «look & feel» i garderoben. Samtidig gir lysenheter på vegg annet fokus og er en god, alternativ lyskilde som balanserer tradisjonelle downlights.

Private soner

Noen mennesker er ikke komfortabel i garderoben, for mange oppleves det som et ubehagelig sted – ikke alle liker å vise frem kroppen foran andre. Tenk på å bruke vegger og garderobeskap for å lage mer private områder og forskjellige soner. Valg av farger og lyssetting er også med på å skape opplevelsen av private soner.

https://www.youtube.com/watch?v=o1x5JDy920s

Fitness Brands hjelper deg med garderobeløsninger i samarbeid med Fit Interiors egen italienske designavdeling. Velg blant fire forskjellige garderobeserier, 42 fargevalg. Design din egen garderobeløsning.

Kontakt oss på telefon: 69 34 36 20 eller epost: post.no@fitnessbrands.com

Les mer om våre løsninger:

www.fitnessbrands.com

www.fitinteriors.com/portfolio

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]