annonse

annonse

– Kjøttvekta teller

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Bare 380 av landets 1071 registrerte treningssentre er medlem av Virke Trening. Er det usolidarisk?

– Om det er usolidarisk skal jeg ikke mene noe om, men det vitner kanskje litt om modenhet og innsikt i hva Virke Trening er, sier direktør Anne Thidemann i Virke Trening.

De største treningssenterkjedene er medlemmer, men det er mange små- og nisjesentere som står utenfor. Over halvparten av landets treningssentre er små, uavhengige enheter.

– De som ikke er medlem nyter jo godt av det medlemmene investerer og det vi som organisasjon gjør. Vi har en lav organisasjonsgrad. En holdning der ute kan være at «dere gjør jo jobben likevel», men kjøttvekta teller, fastslår Thidemann.

I samtaler med myndigheter spørres det om hvor mange Virke Trening representerer.

– Jo, 380 av 1071, og til sammen 650 000 brukere, sier jeg – men mange reflekterer over antall sentre, forteller Thidemann.

Penger å spare

Lav organisasjonsgrad er ofte forbundet med en umoden bransje. Virke-direktøren mener de som står utenfor må forstå at det er lurt og viktig å stå sammen for helheten.

– Penger spart er penger tjent: Vi hadde et senter i nord som sparte 27 000 kroner på sine forsikringer via Virke Forsikring. Og en kjede med 5-6 sentre som sparte over 80 000 kroner på tilsvarende. Det dekker kontingenten og vel så det, sier hun.

Mange medlemmer bruker også rådgivningstjenestene til Virke.

– Vårt mål er å gjøre arbeidsgiverne gode. Kompetanseutvikling og nettverk i form av medlemsmøter, kurs og seminarer er viktig. Likedan bransjetall og dokumentasjon. Vårt næringspolitiske arbeid for bedre rammebetingelser for bransjen er langsiktig og viktig arbeid.

Rekruttere hverandre

Diverse kampanjer har gitt liten effekt for å øke medlemstallet. Thidemann håper på organisk vekst, og slår et slag for egenrekruttering.

– Det er lettere for medlemmene å fremsnakke oss enn at vi skal drive egenreklame. Mitt ønske for det nye året er at hver medlemsbedrift rekrutterer en ny i 2016. Det hadde vært fantastisk. Nå har vi lite ressurser, og flere medlemmer gir mer ressurser. Hadde vi ikke hatt våre samarbeidspartnere, hadde vi kommet til kort på mange områder, erkjenner Thidemann.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]