annonse

annonse

64 prosent støtter gjenåpning av treningssentrene 15. juni

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Torsdag 7. mai presenterte myndighetene sin tidsplan for å gjenåpne samfunnet frem mot sommeren. De fleste støtter tiltakene, men mange mener fortsatt at gjenåpningen går for fort.

Det viser tall fra en undersøkelse Norsk koronamonitor har gjennomført. De spurte ca. 1 300 nordmenn om deres syn på de konkrete tiltakene som myndighetene presenterte da regjeringen la frem sin plan for å gjenåpne samfunnet.

Tre av fire (75 prosent) støtter at det blir mulig at 20 personer fra nå av kan samles privat. Omtrent like mange støtter at serveringssteder uten matservering kan åpne 1. juni og at det skal være mulig at 50 personer fra nå av kan samles på offentlig sted.

– Det er kanskje litt bemerkelsesverdig at det ikke er mer som skiller de enkelte forslagene. Dette tyder på en generell høy tillit hos flertallet til at myndighetene gjør riktige valg for oss. I tillegg at de som føler at prosessen går for fort, er mer skeptisk til flere av tiltakene samtidig, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Litt mer skepsis til sport

Litt færre støtter at toppfotballen kan starte serien 15. juni og at treningssentre kan åpne samme dag, hvor henholdsvis 69 prosent og 64 prosent støtter dette.

– Omtrent hver tredje nordmann støtter ikke planen om åpning av toppfotball og åpning av treningssentre. Klart flere kvinner enn menn sier nei til åpning av treningssentre, mens det er mindre kjønnsforskjeller når det kommer til toppfotballen, sier Askheim.

For fort heller enn for sakte

Fortsatt mener mange at åpning av samfunnet går for fort. Nå sier hver fjerde nordmann (25 prosent) at åpningen går for fort, i overkant av en av ti (12 prosent) sier for sakte, mens flertallet (63 prosent) mener åpningen av samfunnet går i riktig tempo.

– Selv om de fleste opplever at åpningen av samfunnet går i riktig tempo, så opplever flere at den gradvise åpningen heller går for fort enn for sakte, og andelen som synes det går for fort har økt de siste dagene, sier Askheim.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]