annonse

annonse

Droppet pristilbud – kjørte Online Training

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Konseptet var Sats Elixias januar-tilbud i stedet for et vanlig pristilbud. Etter 14 dager hadde 100 000 benyttet seg av muligheten.

Digitalisering preger samfunnet og treningsbransjen er intet unntak. Konseptet onlinetrening er ikke nytt. Det finnes aktører som for eksempel Myworkout og Exerto som utelukkende tilbyr onlinetrening. Men av de store, fysiske aktørene, var Sats Elixia førstemann ut.

– Vi har 500 000 live gruppetreninger i året på nordisk basis, så det er ikke vanskelig for oss å lage dette. Vi vet hva som motiverer på gruppetrening, fastslår konsernsjef Olav Thorstad i Health & Fitness Nordic – eierselskapet til Sats Elixia.

Sats Elixia har laget 16-17 filmer som medlemmene kan strømme for å delta på gruppetrening uten å være fysisk tilstede på senteret. Mottakelsen har vært formidabel.

– Det er vel noe av det vi har fått mest positive tilbakemeldinger på noen sinne, sier Thorstad.

Skal videreutvikles

Online Training tilbys gratis til medlemmene. Det er foreløpig ikke mulig å bli kun online-medlem. Thorstad forteller at Sats Elixia lagde dette for å øke verdien av medlemskapet for kundene, og at det kun er første steg på veien.

– Hva med treningsprogrammer, hva med PT etc.? Det handler om å bygge en plattform slik at vi kan kommunisere med medlemmene digitalt.

Konseptet skal utvikles videre. Om et halvt år er det kanskje 50 filmer som ligger tilgjengelig, ifølge Thorstad. Han forteller at Online Training ikke ble skapt som en leadsfanger.

– Vi selger selvfølgelig på det, men det er ikke bygget noen leadsmodell på Online Training – men det kan tenkes at vi gjør fremover.

Thorstad utelukker ikke verken rene digitale medlemskap eller en «freemium-modell» der et potensielt medlem kan teste gratis en periode.

Infrastruktur i bunn

Administrerende direktør Bjørn Maaseide mener onlinetrening kan være med på å senke terskelen for å komme i gang med trening.

– Du kan for eksempel trene hjemme til du føler deg trygg. Eller når du er på reise eller ikke har tid til å rekke en bestemt time, sier han.

– Vi ønsker selvfølgelig at folk skal møte opp fysisk, men vi gir dem muligheten til å velge, innskyter Thorstad.

Hva med konkurransen fra aktører som kun tilbyr onlinetrening?

– Vi merker ikke mye til den. Men de tar nok noen medlemmer her og der, sier Thorstad.

– Jeg er veldig glad for at vi kan starte med den tunge infrastrukturen i bunn og bare implementere IT-biten. Vi har jo det som virkelig koster med våre 6 000 instruktører. Vi kan ta med kamera hvor vi vil, når vi vil, og lage ting vi vet skaper suksess, påpeker Maaseide.

Kommer andre fysiske aktører til å følge etter?

– Det gjør de sikkert. Det som er bra i dag er generisk i morgen. Det gjelder å ligge i forkant, fastslår Thorstad.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]