Onsdag 11. mars er det jubileumsåpning for treningssenterkjeden Feelgood. Da åpner dørene til senter nummer 40 i Norge.
Det som gjør dette til en enda mer spesiell hendelse er at det er ekteparet Einar (80) og Ellen (76) Ellefsrud Hilden som er initiativtakere for åpningen, ifølge en pressemelding.
– Har man pågangsmot og liker å drive med noe, så gjør man sånt som dette, sier Einar Ellefsrud Hilden.
Treningsmaskinene er nå på plass i Hidemgårdene på Gran i Hadeland, og det gjenstår bare noen detaljer før de godt voksene drifterne kan åpne dørene til alle som ønsker å komme i gang med treningen.

Det eldre paret gleder seg til åpningsfesten og går det som de to planlegger, vil det snart bli tilsvarende senter i Brandbu.
– Så fort vi finner et egnet lokale vil vi se på den saken, sier Einar.
Forhåndsbestemt trening
Feelgood er et treningskonsept som baseres på tolv motoriserte treningsmaskiner som går av seg selv. Sammen utgjør de en skreddersydd sirkel med øvelser som trener og aktiverer hele kroppen på ca. 40 minutter.
Det eneste medlemmene gjør selv er å velge én av tre hastigheter. Antall repetisjoner, bevegelsesform og tidsbruk er forhåndsbestemt. Sentrene har som regel verken garderobe eller dusj og medlemmene kan komme og trene i sine vanlige klær om de ønsker det.
LES OGSÅ: Store ambisjoner for Feelgood-kjeden
Et annerledes konsept
Kjeden åpnet sitt første senter i juli 2015 og har på under fem år hatt en eksplosiv vekst. I tillegg til sentre i Norge har Feelgood også åpnet et senter i Spania og et senter i Østerrike. Sentrene retter seg først og fremst mot alle de som ikke føler seg hjemme på et tradisjonelt treningssenter.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Einar og Ellen Ellefsrud Hilden skal selv være veiledere som forteller og viser hvordan treningsmaskinene brukes. Det betyr at de, litt ut fra behovet, vil betjene senteret på dagtid.
Det er ikke hver dag noen i denne alderen åpner et treningssenter. Det viser hvilke muligheter som finnes rundt treningskonseptet, ifølge gründerne bak konseptet.
– Feelgood-konseptet tilrettelegger for at vanlige mennesker, uten noen spesifikk treningserfaring, kan starte og drifte sentrene. Vi ser at de som starter et Feelgood-senter ikke først og fremst brenner for selve treningen. De brenner mest for at mennesker skal kunne ha det bra, sier markedssjef Christian Backe.
Blir for vanskelig for mange
Han har fått et litt annet syn på trening og helse etter at han startet å jobbe med Feelgood.

– Jeg viet store deler av livet mitt til å satse innen skiskyting og har tusenvis med treningstimer bak meg. Jeg var supermotivert og husker jeg i blant tenkte at folk var late som ikke trente mer. Den tanken har jeg måttet bite i meg flere ganger og jeg har fått et helt annet syn på hva trening og helse betyr for folk flest.
– De tilbakemeldingene vi har fått fra våre medlemmer de siste fire årene er at de føler de blir påtvunget urealistiske målsettinger som de aldri tror de vil oppnå. Det er jo ikke slik at mennesker ikke ønsker å ha en god helse, men tradisjonell trening blir rett og slett for vanskelig for mange og det resulterer i at det ofte ikke blir noe av, forklarer Christian.
VÅRE KJDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Derfor har kvartetten som står bak Feelgood-konseptet benyttet seg av de motoriserte treningsmaskinene – som de mener har fjernet dørstokkmilen en gang for alle.
Sammenligner med el-sykler
– Hele målet er å få folk opp av godstolen og ut av døra og gjøre trening til noe alle mestrer. Derfor sammenligner vi ofte denne treningen som treningsindustriens svar på det å sykle på en elektrisk sykkel.
– El-syklene har ført til at en mengde mennesker har funnet glede i å sykle turer de aldri før kunne tenke seg å gjøre. Dette har Feelgood nå klarte å oppnå når det gjelder trening for folk flest, og det er vi utrolig stolte av å få til.
– Vi har en variert medlemsmasse som strekker seg helt fra 16 år og opp mot nærmere 100 år som trener på sentrene. Majoriteten av medlemmene er dog godt voksne, forteller Backe.