annonse

annonse

Actic-kjeden kjemper seg ut av pandemiens grep

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Omsetningen i kjedens tredje kvartal falt med 16,8 prosent sett i forhold til samme periode året før. Driftsresultatet endte på 5,7 millioner svenske kroner. Men for første gang siden starten av pandemien er alle de nordiske sentrene fullt i gang igjen.

Det kommer frem i selskapets resultatrapport for tredje kvartal (juli til september).

Nettoomsetningen gikk ned til SEK 163,3 (196,2) millioner, en nedgang på 16,8 prosent. Driftsresultatet (EBIT) utgjorde SEK 5,7 (33,2) millioner.

Virksomheten er stort sett gjenopptatt i Sverige og Norge. Mange sentre har vært åpne i hele kvartalet, men flere kommunale badeanlegg åpnet ikke før i slutten av tredje kvartal. 28 av anleggene i Norden, tilsvarende 19 prosent, ble delvis stengt i løpet av kvartalet.

Lettelser i restriksjonene og gjenåpningen av fasilitetene har gjort at Actic har økt antall medlemmer for første gang siden utbruddet av pandemien. I Norden har medlemstallet økt med vel 6 300 siden utgangen av andre kvartal.

I Tyskland har sentrene vært åpne, men med strenge restriksjoner; som krav om negativ PCR-test og bruk av munnbind – noe som har medført fortsatt restriksjoner i virksomheten.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Henter tilbake medlemmer

For årets ni første måneder havnet omsetningen på SEK 441,7 (582,3) millioner, en nedgang på 24,1 prosent.  Driftsresultatet (EBIT) landet på minus 46,3 millioner svenske kroner.

Anne Eskhult (Foto: Actic)

– Fjerde kvartal startet med at alle våre sentre i Norden, tilsvarende 85 prosent av totalen, for første gang siden starten av pandemien var fullt tilgjengelig igjen. Det betyr at vi har gode forutsetninger for å realisere gjeninnhentingen av våre medlemmer, som vi nå driver med full kraft, sier fungerende administrerende direktør Anna Eskhult.

– Arbeidet startet med en sterk kampanje i tredje kvartal og vil fortsette i fjerde kvartal. Vi ser en tydelig positiv trend i markedet at det er vilje og glede i å kunne komme tilbake til treningssenteret og våre andre arenaer for trening, fortsetter hun.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]