annonse

annonse

Actic-kjeden øker omsetningen, men toppsjefen er ikke fornøyd

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Den underliggende virksomhetens økonomiske utvikling er i tråd med året før, noe som er utilfredsstillende gitt oppkjøpene som er gjort, fastslår konsernsjef Anders Carlbark.

I dagens årsrapport rapporterer Actic Group en vekst på syv prosent for hele året 2018. Justert driftsresultat (EBITDA) utgjorde 142,2 millioner svenske kroner, med en margin på 15,1 prosent. Gjennomsnittlig inntekt per medlem og måned (ARPM) økte med to prosent, til 346 kroner.

– Vi har igangsatt en endringsprosess som belaster resultatet i fjerde kvartal med 10 millioner kroner. Den underliggende virksomhetens økonomiske utvikling er i tråd med året før, noe som er utilfredsstillende gitt oppkjøpene som er gjort, fastslår Carlbark i en pressemelding.

– Å drive en kundefokusert agenda, som styrker medlemsgrunnlaget og gir lønnsom vekst, er topp prioritert fremover, fortsetter han.

Asker med fra januar

Fra og med 1. januar konsolideres Asker Treningssenter, med sine 5000 medlemmer, inn i konsernet – noe som gir en sterkere plattform i det norske markedet, ifølge meldingen.

LES OGSÅ: Actic-kjeden kjøper Asker Treningssenter

I tillegg har Actic åpnet et nytt treningssenter i Leksand i januar, og åpner et senter i Mora og et i Södertälje i april.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

«I år har vi valgt å gå inn i høysesongen med et fullpristilbud, som har hatt en positiv effekt på prisen på solgte medlemskap i størrelsesorden 10 prosent. Dette har imidlertid medført at antall solgte medlemskap har blitt noe negativt påvirket. Antall medlemmer i slutten av januar var litt over 230 000», skriver Actic i rapporten.

Aksjekursen er i skrivende stund ned med seks prosent.

Hovedtrekk fra rapporten
  • Nettoomsetningen økte med 7 % i løpet av året til 941,2 (881,2) millioner kroner.
  • Justert driftsresultat (EBITDA) utgjorde 142,2 (144,2) millioner kroner, noe som gir en margin på 15,1 (16,4) %.
  • Resultat per aksje utgjorde SEK 1,44 (-1,53).
  • Styret foreslår uendret utbytte på SEK 0,50 per aksje.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]