annonse

annonse

Actic-kjeden starter med gruppetrening mandag

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Gruppetreningen skal foregå ute med maks fire deltakere per time. Totalt 400 timer er satt opp de neste fire ukene.

Gruppetreningstilbudet går ut til alle medlemmene i Actic-kjeden, og mandag 20. april er det kick start. Produktsjef og fagansvarlig Magnus Johansen i Actic er spent på mottakelsen.

– Vi vet ikke hvor populært dette vil være, vi har ingen data, så vi må bare prøve oss frem, forteller han.

Gruppetilbudet følger i prinsippet de samme retningslinjene som gjelder for PT-er: Det skal være utendørs, maks fire deltakere pluss instruktør og det skal være minst to meter avstand mellom deltakerne.

Grundig opplæring

Johansen forteller at timene blir kortere enn vanlig. Ingen av gruppetimene skal vare i mer enn 30 minutter – både for at man kan avholde flere timer og for å begrense tiden deltakerne er sammen.

Det er satt opp ca. 100 timer i uka, ujevnt fordelt utover landet, basert på senterstørrelse. Medlemmene booker på vanlig måte, og må forevise booking ved oppmøte. Det er satt en grense på maks to reservasjoner om gangen per medlem, for å gi flest mulig sjansen til å delta.

– Vi har laget en egen medlemsmail hvor vi opplyser om reglene som gjelder, og alle instruktører som skal holde disse timene har måttet gjennomgå egen smittevernopplæring. De må redegjøre grundig for hvordan de går frem og utfører sine timer for å minske smittefaren. Vi kontrollerer dette i alle steg, sier Johansen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Skal justere underveis

I og med treningen foregår ute, vil det være opp til hver senterlokasjon hvor treningen skal foregå, men Johansen påpeker at det skal byttes litt på stedene slik at man ikke «tråkker ned» samme sted hver gang.

Bookingløsningen er trippelsjekket for å sikre at hver av de foreløpig 400 timene som er satt opp, kun kan ta imot maks fire deltakere.

– Vi kommer løpende til å se på kapasiteten, både på hva som går og hvor, og justere etter det. Det aller viktigste er å komme i gang. Dette er et verdivalg for oss ved at vi velger å gi dette tilbudet inkludert i medlemskapet. Målet er å ha et tilbud slik at flere kan få kommet seg på trening, sier Johansen.

Han understreker at Actic baserer tiltakene sine på Folkehelseinstituttets og Idrettsforbundets regler og anbefalinger for smittevern under trening i små grupper, og vil tilpasse seg utviklingen, og til enhver tid gjeldende regler og retningslinjer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Smittevernregler

Deltakerne skal til enhver tid holde minst 2 meters avstand, og det ikke er mer enn 5 personer som deltar i en gruppe (1 instruktør + 4 deltakere).

  • Aktivitet med fysisk nærkontakt er ikke tillatt
  • Det skal ikke brukes fellesgarderober/fellesdusjer
  • Deltakerne skal ikke bruke utstyr
  • Det skal være gode hygienerutiner i forbindelse med aktiviteten
  • Aktiviteten bør utøves på en forsiktig og skånsom måte for å unngå skader
  • Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektivtransport i forbindelse med reise til og fra gruppetimen
  • Deltakere i grupper som går rett før eller etter hverandre skal ikke trenes på samme område

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]