annonse

annonse

Actic kjører testordning med fastlønn for PT-er

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Hvert år utdannes mange hundre nye PT-er i Norge. Av dem som kommer i arbeid, slutter en stor andel innen et år. Nå går Actic inn for å profesjonalisere yrket.

– Vi ønsker at PT-yrket skal være et attraktivt alternativ for flere, med større grad av trygghet og forutsigbarhet, sier produktsjef Magnus Johansen i Actic Norge.

Actic piloterer nå en fastlønnsordning for personlige trenere på tre av sine sentre, noe som er banebrytende og nyskapende i bransjen, ifølge en pressemelding.

– Målet med piloten er å se hvordan vi kan sette sammen fremtidens PT-lønnsordning som ivaretar PT-produktet som den stadig viktigere inntektskilden for treningssenteret og samtidig trygger trenernes hverdag, forklarer Johansen.

Vil profesjonalisere yrket

Grunnen til at Actic velger å gå foran for å profesjonalisere personlig trener-yrket, er dels fordi de føler et ansvar som en av landets største treningssenterkjeder, sammen med ønsket om å være en enda mer attraktiv arbeidsgiver i fremtiden.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Våre PT-er leverte over 30 prosent flere PT-timer til fornøyde kunder i 2018 enn året før. En slik vekst forplikter oss som både arbeidsgiver og leverandør til å fortsette å sørge for kompetanse og trygghet innen forebyggende helse, påpeker Johansen.

LES OGSÅ: Actic økte PT-salget med over 30 prosent i 2018

– Gir en trygghet

Alanna Kingsrød, en av de som tester ordningen i disse dager, mener ordningen er med på å gi en trygghet for nyoppstartede PT-er.

– Jeg har jobbet mange år på kun provisjon og vet hvilken usikkerhet det innebærer. Selv om provisjon på toppen av en liten fastlønn fremdeles er viktig, er det også viktig at jeg får betalt regningene mine i oppbygningsfasen på et nytt senter, sier hun.

I løpet av 2019 utvides ordningen til flere sentre i Actic-kjeden, ifølge meldingen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]