annonse

annonse

Actic notert og klar for vekst

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningssenterkjeden Actic har gått på børs i Sverige. Nå skal det «bygges en sterkere plattform i Norge».

Eieren Industrikapital solgte ut en tredjedel av sitt eierskap ved børsnoteringen på Nasdaq Stockholm sist måned, ifølge Gymbusiness.

Tegningskursen var 50,50 svenske kroner fredag 7. april, noe som gir kjeden en markedsverdi på 803 millioner svenske kroner. Kursen har holdt seg bra. I skrivende stund omsettes Actic-aksjen for 50 kroner.

Actic omsatte for 800 millioner svenske kroner i fjor, og hadde ved årsskiftet 166 treningssentre og 211 000 medlemmer. Selskapet fokuserer på Sverige, Norge og Tyskland, men har også tilstedeværelse i Finland og Østerrike.

Bygge i Norge

– Vi er stolte over den store interessen som har blitt vist for Actic før børsnoteringen. Vi ser frem til at vi som et børsnotert selskap skal jobbe etter vår fastlagte strategi og dermed blant annet ta en aktiv rolle i den pågående konsolideringen, samt kontinuerlig bredde og styrke tilbudet vårt, sier konsernsjef Christer Zaar.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Ifølge Privata Affärer vokste Actic med ca. 7,1 prosent i 2015, og 8,6 prosent i 2016. Tre prosent var organisk, resten kom fra oppkjøp.

Christer Zaar påpeker overfor avisen at det fortsatt finnes vekstmuligheter, både organisk og via oppkjøp.

– Vi har visse regionale flekker i Sverige og vi vil bygga en sterkere plattform i Norge. I Tyskland ser vi nå et vindu til å utvide via oppkjøp for å bygge klynger i de områdene vi allerede har tilstedeværelse. Det viktige for oss er å gjøre oppkjøp som passer inn i vår strategi, sier han.

LES OGSÅ: Actic ser på oppkjøp i Norge

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]