annonse

annonse

Actic reorganiserer og skal hente friske penger

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

En reorganisering med fokus på lokale markedsforhold skal spare treningskjeden for 30 mill. i året. Sammen med innhenting av ca. 50 millioner svenske kroner i frisk kapital, skal det gi grobunn for økt konkurranseevne og vekst.

Det kommer frem i pressemeldinger fra Actic.

Den kommende emisjonen i selskapet skal gjennomføres mellom 22. april og 9. mai i år. I kombinasjon med kapitalinnhentingen har Actic blitt enig med selskapets hovedlånegiver, DNB, om å refinansiere virksomhetens lån.

Emisjonen skal i hovedsak styrke Actics balanse, samt finansiere investeringer for vekst i selskapets markeder. Totalt sett har Activ 167 treningssentre og ca. 184 000 medlemmer fordelt på Sverige, Norge, Tyskland og Østerrike.

Emisjonskursen settes til 8,25 svenske kroner, som tilsvarer 70 prosent av den volumvektende gjennomsnittskursen på aksjen mellom 22. desember 2021 og 4. februar 2022.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Fokus på lokale forhold

Styret i Actic Group har også besluttet å sette i gang en prosess for å innføre en ny organisasjon. Den nye organisasjonsstrukturen er landsbasert og følger den nye strategien, som innebærer økt fokus på drift og lokale markedsforhold.

Målet er at endringen skal frigjøre ca. 30 millioner svenske kroner på årsbasis til investeringer i Actics virksomhet for å øke kundetilfredsheten og konkurranseevnen, ifølge pressemeldingen.

Actics nye konsernledelse vil bestå av konstituert administrerende direktør Anna Eskhult, arbeidende styreleder Olav Johan Thorstad og landsjefene for Sverige, Norge og Tyskland.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Forutsetninger for vekst

– Vi har det siste halve året revidert strategien vår og ser et stort potensial i å styrke veksten av våre lokale enheter gjennom oppgraderinger og utvikling av produktutvalget.

– Videre ser vi at forholdene varierer mye mellom våre respektive markeder, noe som gjør det gunstig å erstatte dagens konsernmodell med effektive og lokalt tilpassede organisasjoner i hvert enkelt marked, sier styreleder Olav Thorstad.

Han legger til at kombinasjonen av lavere totale administrasjonskostnader og den kommuniserte nyemisjonen gjør at man skaper gode forutsetninger for å utvikle den operative virksomheten basert på de respektive markedsforholdene – og dermed øke konkurranseevnen og veksten.

– Det er på treningssenteret kampen utspiller seg og det er derfor viktig at vi utvikler organisasjonen og prosessene for å øke kvaliteten ytterligere for våre kunder.

– Jeg forstår at denne endringen kan være tøff for de som rammes av dette, men det er også en stor mulighet for Actic som selskap og våre ansatte, fastslår fungerende administrerende direktør Anna Eskhult.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]