annonse

annonse

Foto:

Actic

Actic vil revolusjonere CrossFit-miljøet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I 2022 åpnet tre nye CrossFit-sentre underlagt treningssenterkjeden Actic. – Vårt overordna mål er å få spredt CrossFit så mye som overhodet mulig, forteller fagansvarlig for CrossFit i Actic Norge, Lars Frederik Gylseth til Treningsindustrien.

KRAV FOR Å DRIFTE CROSSFIT-SENTER

De tre CrossFit-boxene som nå driftes av Actic-kjeden er CrossFit Furuset, CrossFit Sarpsborg og CrossFit Lensmannslia. Alle er lisensierte CrossFit-gym, hvilket betyr at de betaler lisens for å benytte varemerket CrossFit. Alle coachene har også formell utdanning innen CrossFit.

– Som fagansvarlig er det min oppgave å utvikle coachene, jobbe med produktet vi leverer og utvikle konseptet. Nå innfører vi et stort utvalg timetyper på flere av våre boxer, forteller han.

TOK OVER ETABLERT BOX MED USIKKER FREMTID

En av CrossFit-boxene som nå ligger under Actic-paraplyen er CrossFit Sarpsborg, som tidligere var en frittstående box.

– Medlemmene her er kjempeglade for at det fortsetter å være et CrossFit-tilbud i byen. Vi har et senter med masse flott utstyr og et godt utgangspunkt med et allerede etablert miljø, forteller Vigdis Wicklund.

– Jeg brenner veldig for idretten og elsker folkene som er her. Målet vårt er å bli Norges beste box gjennom å lage et så godt miljø som mulig her, et slags hjem nummer to, forteller hun.

VIL LAGE KRYSSKULTURELT SAMLINGSPUNKT

– Vi prøver blant annet å få inn folk som aldri har trent CrossFit før, og ønsker velkommen dem som ikke har trent så mye i det hele tatt, forteller Roger Gillros, senterleder på Furuset.

Han hadde lenge vært på jakt etter en box med potensiale for å drive aktivitet retta mot barn og ungdom, da Actic-sjef Leif Nilsen slo på tråden høsten 2022.

TILHØRIGHET FOR BARN OG UNGDOM 

Roger Gillros har lenge drømt om å åpne et senter hvor generasjoner og kulturer kan danne et miljø sammen. Det er han nå i ferd med å skape hos CrossFit Furuset. 

– Det går i et hakka kjør. Men det er givende. Miljøet på Furuset er fantastisk, og området har helt enormt potensiale. 

SJEKKER INTERESSEN I SLEMMESTAD

Overordnet er målet med CrossFit-satsningen i Actic å skape et tilbud der de ser at det trengs.

– Vi vil spre CrossFit så mye som mulig, fordi vi elsker miljøet det bygger og hva det gjør med folks forhold til trening. Men vi åpner bare CrossFit sentre der det føles riktig, og det blir langt fra alle sentre i kjeden som skal ha det, sier fagansvarlig Gylseth.

Nå er de i gang med et prøveprosjekt i Slemmestad.

– Vi bygger et nytt område og starter med fire functional fitness-timer per uke for å sjekke interessen. Det blir spennende fremover, forventer han.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]