annonse

annonse

Akademiet for Personlig Trening: Mer enn utdanning!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Utdanning og kompetanse er i vinden etter pandemien. I en stor undersøkelse AFPT har gjennomført forteller over 310 studenter fra 2018, 2019 og 2020 om sine opplevelser som AFPT-studenter: Over 9 av 10 studenter vil anbefale andre å ta en utdanning hos Akademiet For Personlig Trening.

– Det var overraskende gode tall?

– Ja, vi jobber hardt hver dag for å etterleve studentenes forventninger, men dette var svært gode tilbakemeldinger, sier grunder og styreleder Espen Arntzen.

Akademiet for Personlig Trening (AFPT) har hvert år mellom 400-600 studenter. I løpet av de siste 17 årene har de utdannet over 9000 trenere på ulike nivåer. Det er den praktiske delen av undervisningen som studentene gir aller best tilbakemelding på. Over 85% rater den delen av undervisningen på høyeste score.

– Vi har lagt sjelen vår i de praktiske elementene, fordi PT kommer alltid til å være et praktisk yrke, sier daglig leder Henning Holm.

Undersøkelsen sier også at overraskende få personlig trenere slutter i bransjen. Kun 2,5% av de spurte sier at de har sluttet som PT. Det er tall som bryter litt med oppfatningen i markedet om høy turnover av personlig trenere.

Styreleder og gründer Espen Arntzen i AFTP (Foto: AFPT)
Når ut bredt

Daglig leder Henning Holm forteller at de har store ambisjoner på egne og studentenes vegne.

– Vi ønsker å tilby den mest skreddersydde utdannelsen i Norge for personlig trening, og samtidig tilby utdannelser innen trening, helse og ernæring.

– Samtidig er visjonen vår stor: Å være en aktiv bidragsyter for å gjøre Norge til verdens sunneste land, skyter Espen Arntzen inn.

– Det er et ganske hårete mål?

– Det er riktig, men man skal huske på at når 9000 trenere når ut i markedet, og mange av dem jobber med alt fra 10-40 ulike kunder på ukentlig basis, da kan vi nå ganske bredt ut i samfunnet og bidra til forbedret folkehelse. I tiden etter pandemien opplever vi visjonen til å være mer aktuell enn noen gang. Om vi kan påvirke flere til å dele vårt syn på dette så kan vi utgjøre en forskjell, sier Holm.

Både med og uten studiepoeng

Hos AFPT lærer du av de beste, og studiepensum og studieopplegg blir hele tiden evaluert og forbedret, for at du skal få den beste forutsetningen for å trene andre. Grunnlegger og styreleder Espen Arntzen har jobbet dedikert med dette siden 2004 og forklarer tankene bak:

– Du blir aldri en bedre PT enn den utdannelsen du tar. Derfor har vi på Akademiet For Personlig Trening lagt vekt på å ha de beste foreleserne. Og derfor har vi et tilpasset studieløp som utvikler talentet ditt og gjør deg til en etterspurt personlig trener, understreker han.

AFPT – størst på utdannelse innen personlig trening (Foto: AFPT)

Hos Akademiet For Personlig Trening kan du ta PT-utdannelse både med og uten studiepoeng. Det er et samarbeid med Høgskolen i Volda hvis du ønsker å utdanne deg med studiepoeng.

Akademiet for Personlig Trening ble etablert i 2004 og har vært synlige i markedet i Norge siden den gang. Siden etableringen har utviklingen gått svært raskt, og de har nå hundrevis av studenter i året. AFPT er markedsledende på denne utdanningen.

Håndplukkede lærere

AFPT har fem personer ansatt i administrasjonen og har 44 forelesere/lærere.

– Hvordan har dere klart å tiltrekke dere disse menneskelige ressursene?

– Vi har stor tro på at gjennom å ta vare på mennesker og tilby dem utfordringer, så vil de vokse og forbedre seg. Det å stille krav til mennesker, samtidig som man blir sett og ivaretatt, er nøkler som mange forstår – men som ikke alle etterlever, sier Henning Holm.

– Målsetningen er å tilby den mest skreddersydde utdannelsen i Norge for personlig trening, samt hele tiden utvikle tilbudet til å bli den mest komplette utdannelsesinstansen innen trening, ernæring og helse. Da må vi ha forelesere som kan sakene sine på formidling og fag, supplerer den sindige rogalendingen.

– Lærerne er håndplukket basert på sine faglige og menneskelige egenskaper og anses blant de beste på sine felt i Skandinavia. Det er jeg stolt over å kunne si etter mange år i utdanningsbransjen, konstaterer Espen Arntzen.

Grace Bullen og Henning Holm. Bryteren er sponset av AFPT (Foto: AFPT)
Mer enn utdanning

– Skjer det noe nytt hos dere i 2022 da?

– Vi har akkurat lansert «Mental trening for personlig trenere», en helt ny utdanning under AFPT-paraplyen. Det er godt med påmeldinger allerede og vi ser frem til et spennende år foran oss, sier Henning Holm.

– I tillegg ønsker vi å bidra med mer enn utdanning, sier Espen.

– Derfor planter vi trær for hver student og foreleser vi har per år, for å ta vare på klimaet. AFPT skal være samfunnsbevisste og støttet også barnekreftforeningen med et større beløp i 2021. Alt dette skal vi fortsette med inn i året som kommer avslutter Arntzen.

Kort om AFPT:

  • AFPT har som mål å være den beste og tryggeste veien frem til et yrke innen trening og helse.
  • AFPT har et tett samarbeid med de største treningskjedene med store jobbmuligheter etter endt utdanning.
  • Studiet foregår i de største byene i Norge – fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

 

Les mer om AFPT og studietilbudet på www.afpt.no

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]