annonse

annonse

Aktiv 365 satser hardt på mykt

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Den Bergensbaserte treningskjeden åpnet høsten 2016 egen hot yoga sal i senteret på Paradis. Det gav umiddelbar suksess. I fjor høst ble tilbudet utvidet, og kjeden overtok også Hot Yoga Bergen.

Høsten 2017 utvidet kjeden tilbudet ved å tilby hot yoga ved senteret på Straume. På Sotra/Straume finnes det ikke et slikt tilbud og det har blitt veldig godt mottatt blant medlemmene, opplyser kjeden.

Søstrene Ingunn, Sissel og Vivian Tangerås, som eier treningskjeden, uttalte allerede på 90-tallet sin drøm om å skape det komplette trenings og velvære senter.

– Yoga er et naturlig bindeledd mellom trening og velvære, og passer derfor perfekt inn i drømmen og konseptet vårt. Vi har tilbudt yoga siden 2000 og ser at flere og flere lar seg begeistre av treningsformen, uttaler Vivian Tangerås – som selv har vært yoga-instruktør i en årrekke.

Henger sammen

Den 1. oktober 2017 overtok også Aktiv365 driften av Hot Yoga Bergen. Yogasenteret er plassert på Møhlenpris. Senteret i sentrum drives videre som et rent yogasenter, men vil på sikt innlemmes i resten av kjeden.

Aktiv 365 har opparbeidet et faglig sterkt miljø innen yoga.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Instruktørene har kompetanse innen yogaarter som klassisk hatha yoga, vinyasa flow, bikram, yin yoga, meditasjon, pust og avspenning. På våre timeplaner finner man derfor et stort utvalg av ulike yogatimer, om kort tid skal vi også starte opp med Kundalini yoga og planene er der for enda flere yogaformer, sier Vivian Tangerås.

– Hvorfor satse på yoga?

– Vi er i kjeden opptatt av å inspirere til aktiv livsstil, som gir bedre livskvalitet. Vi ser også at i tillegg til aktivitet, vokser det frem behov i en travel hverdag til å kunne søke ro og stillhet. Et annet poeng for er at yoga og hot yoga er bindeledd mellom fitnessdelen på sentrene og spa/velværedelen, som vi også tilbyr i Aktiv365, sier Tangerås.

Trekker nye medlemmer

Hun forteller at både på Straume og Paradis er det ventelister på hver hot yoga-time.

– Så det er lønnsomt?

– Ja, det er det. Vi har fått inn veldig mange nye kunder. Vi har brukt lang tid på å bygge opp senteret på Straume, og det var først når vi fikk på plass yoga-salen det virkelig løsnet.

Tangerås sier at det rene yoga-senteret på Møhlenpris har litt mer ledig kapasitet.

– Da vi overtok det hadde det ikke gått så bra, og tiden vil vise om det er mulig å tjene penger på det rene yogasenteret

Vurderer egne mann-klasser

– Yoga er ofte forbudet med «kvinne-trening». Hva med rene herreklasser, er det noe dere har eller vurderer?

– Mange menn lurer på om det bare er kvinner på yogatimene. Svaret er definitivt nei. Menn har også oppdaget effekten av å utføre yoga. Vi opplever at flere menn har startet med yoga hos oss etter at vi startet med hot yoga.

Eierne av Aktiv365-kjeden: Sissel (t.v.), Vivian og Ingunn Tangerås. (Foto: Aktiv 365)

– Vi er ganske sikre på at trenden vil fortsette og vurderer og sette opp egne timer for menn så flere tør å forsøke den treningsformen. På senior-yoga på Straume kan det komme flere menn enn kvinner på noen timer, forteller Tangerås.

Hun legger til at Ved Aktiv Fritids Ordning på senteret på Paradis tilbyr vi også yoga for barn ved siden av aktiviteter som svømming, tennis og dans Barneyoga er lekinspirert, men likevel med positiv effekt på barna i form av kroppsbevissthet og mental tilstedeværelse som konsentrasjon osv.

Inkludert i medlemskapet

– Hvor mange medlemmer driver i dag regelmessig med yoga?

– Vi tilbyr til sammen 48 timer yoga i uken. Paradis, Sandsli og Straume har til sammen 27 timer i uken, og her er alle hot yoga-timene fulle – med 25 deltakere per time.

Tangerås forteller at Aktiv 365 ikke kjører noen form for differensierte priser på yoga-tilbudet. Både på Straume og Paradis er yoga inkludert i medlemskapet.

– Men på det nye yoga-senteret må medlemmene bygge på medlemskapet hvis de ønsker å trene yoga der.

– Har dere ytterligere planer for enda mer yoga-satsing?

– Ved vår årlige inspirasjonskonferanse i desember hadde vi sterkt fokus på yoga og meditasjon, med forelesere som Tore Mjøs fra TM Norge og Henriette Lien på gjestelisten. Vi satser videre på yoga, fastslår Tangerås.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]