annonse

annonse

Aktiv365 øker medlemsprisen i januar

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Den Bergens-baserte kjeden vil ikke være med på lokketilbud og lave priser i 2021, til tross for at koronapandemien har gjort et innhogg også i deres medlemsbase. – Timingen kan vise seg å være optimal, fastslår konsernleder Tor Fredrik Neumann-Berg.

– Vi ønsker å være åpne og ærlige på at vi vil sikre arbeidsplasser, og at vi skal ha et godt tilbud til medlemmene. Det er fremdeles slik at trening er billig, sier Neumann-Berg.

Sjefen for Aktiv365 kjeden forteller at beslutningen om å heve prisen fra januar og ikke delta på det sedvanlige januar-racet med «å gi bort trening», langt fra har vært enkel. Det har vært diskusjoner frem og tilbake.

– Vi har diskutert mye internt; hvor langt vi skal gå og om vi kan gjøre dette nå. Det har vært en krevende øvelse, men den er ytterligere trigget av at større aktører går ut med flere måneder gratis trening. Det blir vi litt oppgitte av, sier Neumann-Berg.

Viktig signaleffekt

– Jeg forstår selvfølgelig strategien bak – man senker prisen nå og hever når situasjonen er mer normalisert, fortsetter han.

Men det vil ikke kjeden han leder være med på.

– Vi ønsker å være en motvekt til dette at vi som bransje gir bort produktet vårt. Vi mener det er på høy tid at en samlet bransje gjør dette, fastslår Neumann-Berg.

Selve prisøkningen i januar kommer på premium-konseptet og vil være moderat: Mellom 5-10 prosent. Neumann-Berg kaller økningen beskjeden.

– Også hvis man ser på det historisk. Mange kpi-justerer ikke prisene sine hvert år heller, så økningen er beskjeden. Men det er først og fremst signaleffekten vi er ute etter.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

«Hodet på blokken»

Signaleffekten er naturligvis at trening er for billig. Produktet er bra, og hvorfor skal man da gi det bort? Prisøkningen følges opp med at det heller ikke blir noen store «lokketilbud» fra Aktiv365 i januar.

– Nei, det blir det ikke. Nå legger vi hodet på blokken ved å fortelle konkurrentene hva vi skal gjøre. Klart det kan være salgsfremmende å gi bort en gratis måned – det har vi selv erfart – men nå ser vi at det gis bort både to og tre måneder. Og jeg spør meg selv; har vi så liten tro på produktet vårt at vi vil gi det bort?

Neumann-Berg er spent på mottakelsen i markedet.

– Vi har et stort ønske om å gå i riktig retning, og det er klart vi er spente på hvordan konkurrentene vil agere. Vi kan ikke annet enn å si til resten av bransjen at den bør vurdere det samme.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

God timing

I en tid der stort sett alle aktører har merket et betydelig dropp i medlemsmassen, mener likevel Neumann-Berg at timingen for prisøkning og kutt av lokketilbud, er god.

– En større andel av medlemsmassen er nå aktive, og de opplever treningsmedlemskapet som rimelig. Vi har en sunnere medlemsmasse nå enn det vi hadde da vi gikk inn i pandemien – og de gjenværende forstår hvorfor vi ønsker å heve prisen.

– Hvordan tror du konkurrentene dine i Bergens-området vil svare?

– Det blir spennende å se. Jeg tror vi kommer til å oppleve at man går utmed lavere pris eller «tren gratis» en periode – men jeg blir positivt overrasket om de ikke gjør det, fastslår han.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]