annonse

annonse

Alene om å tilby trening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det er ennå noen skjær i sjøen, men Marita og Kenneth Rendal regner med å kunne åpne dørene til Energy Gym i løpet av august. Det blir det aller første, og eneste treningssenter på Ørnes.

Ørnes er kommunesenteret i Meløy kommune som ligger sør for Bodø. På Ørnes og området rundt bor det rundt 3 000 mennesker.

Og når det altså ikke er noe treningssenter der fra før, er 3 000 personer et greit grunnlag for en treningssentervirksomhet.

Måtte ha noe

– Vi jobbet begge på et treningssenter som ble nedlagt. Vi spurte oss selv om hva vi nå skulle gjøre og hvor vi skulle trene. En ting var i hvert fall sikkert: Vi aktet ikke å trene hjemme i vår egen stue; tilgjengelighet var viktig for oss, og med huset fullt av unger blir hjemmetrening nedprioritert.

– Etterhvert begynte vi å leke med ideen om vår eget senter, og da det også dukket det opp et ledig lokale på hjemstedet Ørnes, ble planene adskillig mer konkrete. Det har heller aldri vært et treningsenter på Ørnes, og vi syntes det var på tide at det skjedde noe på den fronten her.

Da Marita og Kenneth hadde jobbet en stund med planene, fikk de tilbud om å leie et annet sted. Nå  kunne de velge mellom to lokasjoner.

– Det var rett før jul og det nye tilbudet var et større lokale hvor vi ville få plass til grupperom. Vi bestemte oss for å snu om på alt og begynne på nytt igjen. Vi visste at markedet etterspurte grupperom og vi var nødt til å gå for det, sier Marita og Kenneth –  paret som alle treningsivrige på Ørnes nå venter på.

Byråkratiet bestemmer farten

– Vi har vært i lokalavisen flere ganger, hvor vi har presentert planene for først det ene lokalet og så det andre… Og så å si uansett hvor vi beveger oss, blir vi spurt om fremdriften. Vi har hatt en viss prosess i gang, blant annet med søknader til kommunen om bruksendring og diverse andre formaliteter. Og vi måtte gjenta alt sammen da vi bestemte oss for et nytt og større lokale.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi har laget en Facebook-side for å vise folk at senteret  faktisk blir en realitet. Vi har ennå ikke begynt å tegne medlemskap. Vi vil vente til vi får de endelige svarene fra kommunen på søknaden om bruksendring. Når den foreligger er det bare å kjøre igang.

– Hva slags senter blir Energy Gym?  

I nesten hele andre etasje skal nye Energy Gym boltre seg.

– Vi har jo aldri gjort dette før, men vi har sett på mange andre sentre og undersøkt i markedet om hva som ønskes. Vi har en rimelig god oversikt over hva et senter må inneholde, og i løpet av en tid har vi tegnet opp en god del variasjoner av treningsentre.

– Vi vil satse ganske bredt og tilby ren styrketrening, funksjonell trening, kardio- og gruppetimer. Vi ønsker å gi et tilbud til alle.

Ikke lavprissenter

Marita og Kenneth fremholder at man ikke kan tilby de helt lave prisene på et lite tettsted.

– Vi skal ikke være noe lavprissenter, men kommer vel til å ligge sånn ca. midt på treet. Vi har ikke kjempestore lokaler, og vi vil heller ikke kunne få tusen medlemmer. Derfor må vi ha litt inntekter for at driften skal gå rundt. Vi har foreløpig satt medlemsprisen til 449 per måned.

Energy Gym har forøvrig fått en god avtale for utstyret.

– Vi kontaktet Technogym, som har vært veldig fleksible, og de har vært her med et godt tilbud for nyetableringen vår. Det er ikke alltid gitt at helt nye virksomheter får gode leasingavtaler.

– Betjent eller nøkkelkort?

– Vi skal tilby begge deler, og senteret blir først og fremst Maritas arbeidsplass. Vi ønsker også å gi kundene tilgjengelighet med nøkkelkort slik at de kan trene tidlig morgen og sent kveld etter at barna har lagt seg. Det er viktig at kundene får tilpasset hverdagen sin. Slik var det også på senteret hvor vi jobbet tidligere.

– Blir det PT-tilbud?

– Vi har vært i kontakt med personer som har den kompetansen vi trenger, og vi håper å få på plass PT. Etterhvert, når vi har fått treningssenteret opp og gå, vil vi selv ta kurs og utdanning.

Kundene er utålmodige

De «nærmeste» konkurrentene ligger i hovedsak i Bodø, og når folk på Ørnes  ønsker å benytte disse må de kjøre halvannen time med bil, det vil si tre timer tur/retur. Da er det ikke så rart befolkningen ser frem til et treningstilbud rundt hjørnet.

Marita og Kenneth Rendal gleder seg til å starte opp Energy Gym.

– I kommunen har vi forøvrig to treningssentre ca. en halvtime unna, men de blir ikke konkurrenter som sådan, blant annet fordi drift og tilbud er vidt forskjellig. Beliggenhet og tilgjengelighet blir vår styrke  med plassering midt i kommunesenteret og med «døgnåpent» tilbud.

Pågangen er mildt sagt stor. Marita og Kenneth kan nesten ikke bevege seg utenfor døren før de får en masse spørsmål.

– Dessverre har vi ikke kunnet gi noen helt presise svar, og dét kan være ganske frustrerende. Meløy kommune har en veldig aktiv befolkning. Folk trener og går lange turer i fjellet, og vi har også et ganske stort sykkelmiljø.

– Alt i alt har vi vi fått kjemperespons allerede lenge før vi åpner. Til nå har vi kun annonsert på Facebook-siden vår, med navn på senteret og hvor vi skal være. Vi har mellom 400 og 500 følgere på siden, som er interessert og som sier at de vil begynne å trene. Dette lover bra både for treningsmiljøet og økonomien.

– Men når åpner dere?

– Vi kommer nok til å bruke mesteparten av sommeren på å ferdigstille lokalene, og vi håper å kunne åpne senteret en gang i august. Men vi er altså avhengige av hvor fort eller hvor sakte det kommunale byråkratiet jobber, sier de to gründerne.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]