annonse

annonse

Ålesund stenger ned – igjen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Ålesund, Sula og Giske kommune innfører ny lokal forskrift fra midnatt 26. april. Nok en gang blir treningssentrene stengt for normal virksomhet.

Det opplyser kommunene i en felles pressemelding.

Forskriften innføres etter at det har blomstret opp smitte etter en helg med mye godt vær og mange folk på byens utesteder. Ålesund kommune opplyste på en pressekonferanse at de i forkant av vedtaket om ny lokal forskrift, hadde vært i dialog med både serverings- og treningsbransjen.

– Situasjonen er urovekkende og det er viktig med strenge tiltak for å slå raskt ned på smitten, sier ordfører Eva Vinje Aurdal.

Kriseledelsen i Ålesund kommune har mandag 26. april vedtatt ny forskrift som gjelder fra midnatt 26. april og fram til midnatt 9. mai.  Ålesund kommune har nå det høyeste smittetrykket siden pandemien startet i mars 2020, og kommunen står overfor et stort smitteutbrudd:

– Smittesituasjonen i Ålesund er uoversiktlig og vi ser en dramatisk økning siden onsdag forrige uke. Det er viktig å få kontroll og oversikt over situasjonen, og vi må sette inn tiltak raskt på et høyt nivå. Dette er i samråd med hva Statsforvalteren og FHI råder oss til, sier kommuneoverlege Olav Mestad.

Forskrifta fører til stenging av blant anna treningssenter og aktivitetsparker, skjenkestopp for alkohol, og forbud mot arrangement.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]