annonse

annonse

Foto:

Team Alphatek

Alphatek lanserer AlphaPWR – Det innovative treningsverktøyet for styrketrening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Alphatek, en nyskapende norsk bedrift, har introdusert AlphaPWR. I et forskningsprosjekt sammen med hockeylaget Stavanger Oilers, har masterstudenter fra UIS studert effekten av AlphaPWR og har oppnådd imponerende resultater. Alphatek har også nylig inngått et partnerskap med fotballklubben Bodø Glimt, og står nå klare til å revolusjonere treningsindustrien.

I en periode på fem år, har Alphatek engasjert seg i utvikling og innovasjon innen treningsteknologi. Deres produkt, AlphaPWR, er en kraftplattform som umiddelbart gir feedback på en stor skjerm foran brukeren, og har vist imponerende resultater i forskningsstudier. 

Alphatek er et norsk teknologiselskap med base i Stavanger, grunnlagt av fire ingeniører og en idrettsfysiolog med røtter fra Universitetet i Stavanger.  

«AlphaPWR er pulsklokken for styrketrening», forteller gründer og daglig leder, Erik Vassøy Olsen til Treningsindustrien.

«Målet med AlphaPWR er å gjøre hverdagen til mosjonister, pasienter, idrettsutøvere, behandlere, personlige trenere og fysiske trenere enklere, mer effektiv og lønnsom», legger Erik entusiastisk til. 

Et forskningsprosjekt utført av masterstudenter fra UiS, sammen med Stavanger Oilers, har studert effekten av å bruke AlphaPWR-plattformen i spillerenes treningsregime i løpet av sesongen. 

«I studien med Oilers opplevde spillerne en økning i muskelstyrke på over 10% og en betydelig forbedret hastighet på isen, etter bare 8 uker med bruk av AlphaPWR. Spillerne rapporterte også at plattformen gjorde styrketreningen mer engasjerende og økte motivasjonen deres»

«Resultatene er spesielt imponerende, gitt at studien ble utført ‘in season’, en tid hvor utøverne vanligvis opplever en reduksjon i muskelstyrke», legger han til. 

Nylig inngikk Alphatek en samarbeidsavtale med Bodø Glimt, hvor begge parter har stor tro på at de samme resultatene kan gjenskapes med deres spillere. 

I mange år har teknologi bidratt til å registrere og analysere kondisjonsdata for løpere, syklister og svømmere. Distanse, hastighet og intensitet er blitt verdifulle data. Men inntil nå har vi hatt begrenset mulighet for å måle dagsform på styrketrening. Alphatek mener de har funnet svaret på dette. 

Plattformen måler kraft mot bakken og gir umiddelbar tilbakemelding på skjermen foran brukeren. På denne måten er det mulig å gjøre løft, hopp eller balanseøvelser og hente ut data tilsvarende den vi er vant til fra kondisjonstrening. 

De siste årene har Alphatek samlet en bred kundebase. Treningssentre, toppidrettslag og behandlingsklinikker, har alle investert i den norske teknologien. 

“Bred anvendelse har vært målet fra begynnelsen. Alt fra nybegynnere til verdensmestere, skal vår plattform kunne gi et konkurransefortrinn til. Gjennom tett samarbeid med våre kunder, har vi klart å tilpasse oss treningsbransjen, idretten og helsevesenet. Vi er veldig stolte av det,” sier Erik. 

Behandlingsklinikken Movon er klare i sin tilbakemelding: “AlphaPWR er like motiverende for toppidrettsutøvere som for eldre.” 

I motsetning til tradisjonelt treningsutstyr, oppdateres AlphaPWR kontinuerlig med nye øvelser, tester og funksjoner. Alt dette gjøres naturligvis over nettet. “Alle våre kunder blir med på vår utvikling og får regelmessig fornyet sin investering.”  

“Kvalitet, vitenskap og individuell tilpasning har stått øverst på vår agenda fra starten, og fem år senere befinner vi oss i en unik posisjon der vi leder en slags ‘teknologisk revolusjon’ innen styrketrening. Vi ønsker å ekspandere globalt og er svært bevisste på betydningen av veloverveide steg for å sikre stabil og kontrollert vekst,” uttaler Erik. 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]