annonse

annonse

Alt du må vite om watt-trening og fargesoner – coach by color

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fargene og sonene gjør det enklere å være sykkelinstruktør, gjør sykkelopplevelsen mer inspirerende og gir motivasjon og følelse av mestring for medlemmene. Du kan velge å kjøre sykkeltimer med eller uten watt.

ICGs Coach By Color® treningssystem, gir sanntids fargekoder til syklisten. Coach By Color® har fem treningssoner: hvit, blå, grønn, gul og rød. Fargene og sonene gjør det enklere å være sykkelinstruktør og gjør sykkelopplevelsen mer inspirerende og gir motivasjon til medlemmene. Hver syklist ser om han/hun er innenfor/utenfor sin terskelwatt, basert på egen FTP-test.

Gjør det enkelt og morsomt å kombinere Coach By Color og watt til sykkeltimene

.

Coach By Color® gjør at du har muligheten til å forbedre og utvikle spinningtimene dine – du behøver ikke snu opp ned på allerede veletablerte sykkeltimer. Coach By Color® kobler medlemmer til sykkelsalen, instruktøren og venner for å maksimere treningsopplevelsen og nå sine mål raskere.

Folk ønsker treningsopplevelser – produktdesign er stadig i utvikling for å appellere og gi en positiv følelsesmessig reaksjon hos brukeren og opplevelse av utstyret – det være seg pulsmålere eller skjermer/konsoller på kondisjonsutstyr.

Det er flere årsaker til at farge påvirker design og bruk av et produkt
 1. Praktisk bruk av produktet
 2. Faktum at vi reagerer fysisk og følelsesmessig på farger

 

Den økte forståelsen for viktigheten av sensorisk stimulanse har startet en ny forståelse og treningstrend. Det er universelt og enkelt å forstå farger og mennesker liker å være interaktive med farger, både følelsesmessig og fysiologisk. Farger stimulerer menneskelige sanser, følelser og reaksjoner.

Hver farge har sin egen spesifikke bølgelengde som vi reagerer på. Lysets bølgelengde-egenskap er også et kjemisk fenomen som stimulerer hjernebarken og aktiverer gjenkjennelser som er knyttet til tanker og minner. Denne gjenkjennelsen utvider og forbedrer mottakerens informasjonsbehandlingsevne og påvirker fysiske reaksjoner.

Farger er viktig for mennesker. Vi er så tilpasset til farger fordi det har vært en viktig rolle i forbindelse med overlevelsesevnen til å oppfatte gjenstanders nøyaktig form – for å kjenne igjen objekter hvorvidt det er en trussel eller ikke.

.

Farger påvirker hormoner, stress, nervesystem og hjernebarken, hvor følelsene er plassert. Det siste påvirker og styrer en stor del av vårt liv og livskvalitet. Forskning har vist at lys påvirker stoffskiftet vårt positivt.

Farger påvirker fire områder:

 • Psykologisk
 • Fysiologisk
 • Fysisk
 • Sosiologisk

 

Fagartikler og forskning viser at varme farger som rødt, oransj og gult aktiverer det sympatiske nervesystemet. Kalde farger påvirker det parasympatiske nervesystemet. (Sympatiske nervesystemet er gasspedal, mens parasympatiske er bremsen).

Rødt, som er fargen med de lengste bølgelengdene er en stimulerende farge som fanger øyets oppmerksomhet raskere enn noen annen farge. Rødt er den fargen som i høyeste grad stimulerer menneskelige følelser og har størst effekt på følelsesmessige endringer.  Farger som blå og grønn har kort bølgelengde, og har en beroligende effekt.

Hvordan vi oppfatter farger er derfor en viktig del av ICG® treningsopplevelser og er ivaretatt av disse faktorene. Farger blir brukt i sykkeltimer med Coach By Color både med og uten watt. Coach By Color, sykkeltimer med fargesoner gjør at instruktøren kan kjøre undervisningen på en enklere måte. Den er enkel, tydelig og forståelig for alle syklister uansett om man er opptatt av watt eller ikke.

.
Coach By Color er S.M.A.R.T

Specific (spesifikt, nøyaktig)

 • Kun fakta, ingen gjetting
 • Du lærer akkurat hvor lenge du kan holde en bestemt watt på en bestemt farge, som blir din egen coach gjennom intervallene. F.eks: hvis du løfter vekter, setter du ikke et vilkårlig antall kg på stangen og løfter, til du får en bestemt puls. Hvorfor skulle du gjøre det samme på sykkelen? Watt og farger forteller deg nøyaktig hvor «tungt du løfter». Når du vil ha 400 watt tilpasser du intensitet, helt til du får riktig farge for 400 watt.

 

Measurable (målbart)

 • Du kjenner dine nøyaktige treningssoner, i motsetning til trening med puls betyr det ikke noe om du er trøtt eller har drukket for mye kaffe etc.
 • Det er ingen variabler i resultat som din wattfarge gir deg. Den forteller deg, om du rent faktisk sykler godt eller dårlig, og ikke bare er følelsen om det er en god eller dårlig treningsøkt. Du kan se om formen er på vei oppover eller nedover utifra watt resultatet, fargesoner i forhold til puls og tidligere treningsøkter.
 • Du får kontroll på treningsbelastning og legger vekt på kvalitet og ikke kvantitet. Du vil være i stand til å se om du overtrener og viktigst av alt – om du trener det «du skal».

 

Achievable – oppnåelig

 • Samlet varighet av treningen
 • Evne til å yte et fastlagt intervall eller treningsøkt.

 

Relevant

 • Wattmåler hjelper deg med å lære å kjenne dine treningsterskler, slik at du kan bruke energien din fornuftig. Watt trening lærer deg å bli bedre kjent med din egen kropp. Du kan se ting i sammenheng; hvordan du sykler, sene netter, lite søvn, hva du spiser, søvn, stress, medisiner etc.
 • Du oppnår større fysiologiske tilpasninger enn ved å sykle i den samme pulssonen eller ha fakta til å se treningsformen.

 

Timebound – Tidsbasert

 • Du ser hvor mye eller lite du faktisk utfører i en treningsøkt. Det kan enten være en god eller dårlig innsikt – alt ettersom formålet med treningen.
 • Test deg selv og dine medlemmer hver 6.-8. uke for å se endringer og hvordan kroppen tilpasser seg treningen. Her har treningssenteret et bra insentiv for å sørge for å kunne gi de medlemmene som ønsker det, god og konkret oppfølging med utvikling av treningsresultater.

 

Uansett, sykkeltimer med fargesoner og watt trening er en prosess og tilfører bevissthet rundt egen treningsøkt og formnivå.

Coach By Color® gir mulighet for både personlig og teamtrening på cardio-gulvet/studio, og gir en enkel undervisningsmetodikk til sykkelinstruktører. Medlemmene får en inspirerende og morsom treningsopplevelse på sykkelsetet.

Grunnlaget er High Intensity Intervall Training (HIIT) med styrke, hastighet og utholdenhet. HIITs form for intervalltrening er resultatorientert og reduserer brukstiden for å maksimere et anleggs mulighet til å trene flere medlemmer. Sykkelmodellen IC8 er spesielt beregnet for HIIT områder.

IC7 – prisvinnende wattsykkel

Den prisvinnende Life Fitness ICG® innendørs powersykkel nå mer avansert enn noensinne.

ICG sykler gjør innendørssykling til en ny opplevelse. Trening med Coach By Color®intensistetsguide WattRate®Power Meter og muligheten til å koble seg opp mot eksternt utstyr gir effektiv og motiverende treningsøkter i spinningsalen og for syklister i kardioavdelingen.

IC7 har større presisjon for måling av kraft og watt enn andre innendørssykler.

ICG® – Indoor Cycling Group

ICG ble etablert i 1995. Moderne sykler med avansert, intuitiv teknologi, enkel å bruke, lett å forstå – inspirerende og motiverende treningsopplevelser på sykkelsetet med Coach By Color. Velg mellom IC4, IC5, IC6, IC7 og IC8. Inspirert av de naturlige bevegelsesbanene fra landeveissykling, triathlon og resultatfokusert prestasjonstrening.  Modellene IC5, IC6, IC7 og IC8 gir deg muligheten til å kjøre sykkeltimer med watt.

ICG® – Education

Fitness Brands og ICG sørger for opplæring og utdanning i alt du bør vite om watt trening og FTP tester. Vi sørger for at du får opplæring i hvordan introdusere gruppetimer med wattsykling og fargesoner på treningssenteret med vår ICG Master Trainer.

Vil du vite mer? https://www.fitnessbrands.com/om/kontakt-oss/

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]