annonse

annonse

Alt du trenger å vite for å lage treningsrom på jobben

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Mer overskudd, økt konsentrasjon, bedre humør og lavere sykefravær! Trening gir glede og er en av de sikreste oppskriftene for økt fellesskap og trivsel på arbeidsplassen. Dette bør du tenke på når du skal investere i treningsrom på jobben.

Det er ikke lenger bare de største arbeidsgiverne som tilrettelegger med treningsfasiliteter på jobb. Flere arbeidsplasser legger ressurser i å være en attraktiv arbeidsgiver og investerer i helse og nærvær for sine ansatte.

Dette bør du tenke på

Det er som regel de aller mest aktive ansatte som også ønsker seg treningsrom. Sørg for å investere i treningsutstyr som gjør at det finnes treningsmuligheter for alle ansatte, også for de som trenger et «push» for å komme i gang.

Et treningsrom med kun rack/knebøystativ, hantler, manualer og funksjonell trening skremmer bort mange nybegynnere som ikke vet hvordan utstyret brukes, eller vet hvordan de skal komme i gang med treningen.

Ikke undervurder styrketreningsapparatene betydning for de som trenger å tilvenne seg et nytt og aktivt liv. De som trenger å komme i gang har lettere å forholde seg til apparater. Det er enkelt, trygt og mange opplever rask mestring og dermed treningsglede!

Gode styrketreningsapparater med god biomekanikk blir også brukt av de som er vant til å trene. Sirkeltreningsapparater gjør at de ansatte kan ha felles treningsøkter, uansett treningsnivå.

.

Det er et «must» å ha kondisjonsapparater som tredemølle og/eller ellipsemaskin/crosstrainer, mange sverger også til en romaskin eller to. Dette er noen av de mest brukte kondisjonsapparatene. Enkelte bedrifter ønsker spinningssykler, i noen bedrifter er spinning populær fellestrening.

Tenk kvalitet for lang levetid på treningsutstyret. Det er forskjell på om du kjøper utstyr til hjemmetrening, eller til bruk for mange. Har du romslig budsjett, velg teknologi for treningsopplevelser som virtuelle løyper, film, musikk og annen underholdning på skjerm mens du trener.

Har du mange treningsfasiliteter har du også mulighet til å formidle og tilrettelegge for bedriftsinfo via skjerm/konsoll på cardioutstyret. I dag er mange vant til å ha like bra utstyr på treningsrommet på jobben, som på treningssenteret.

Mange muligheter

Fler og fler er opptatt av bærekraftige produkter – materialvalg, kvalitet og pris henger sammen! Vær også oppmerksom på at billige hantler og vektskiver ofte gir fra seg sterk gummi-lukt. Velg originalprodukter for trygg og sikker bruk.

Alt av tilbehør som hantler, vektskiver, matter, TRX slynger, strikker og tilbehør – sørg for lagringsplass slik at det er enkelt for brukerne å holde det ryddig.

.

Tenk på valg av gulv for optimalt underlag, hva er viktig for deg? Skal det være både praktisk og pent? Ønsker du et gulv som er lett å vaske, da bør du velge noe annet enn «rågummi-gulv».

Tykt, tynt, antiskli eller glatt? Noen gulv har ekstra god friksjon for å unngå å skli (ref.svette/vann).  Visste du at det også finnes antibakterielle gulv. Noen gulv er også lagd for lyd- og støtdempende bruk. Det finnes gulv på rull og fliser. I mindre rom kan det være enklere å velge fliser som ligger stødig. Alt avhenger av ditt bruksområde.

Fargevalg på treningsutstyret – visste du at det finnes annet enn sort treningsutstyr – hva med fargevalg som matcher bedriftens logo, eller er estetisk innbydende?

Trenden på lokasjon av treningsrommet er «opp fra kjelleren», og inn i rom med vinduer og dagslys.

Husk lydanlegg og god ventilasjon.

Når treningsrommet er oppe og står, sørg for å ha en plan med informasjon, introduksjon og «kom-i-gang» timer.

Skal du lage treningsrom – slik er prosessen:
  1. Dialog omkring muligheter og rammer – budsjett, kvadratmeter, analyse av målgruppens ønsker og behov.
  2. Valg og sammensetning av treningsutstyr tilpasset bedriftens ansatte.
  3. Innredning og uttrykk – vi tegner og visualiserer treningsrommet.
  4. Levering og montering.
  5. Opplæring i bruk av treningsutstyret.
  6. Service- og vedlikeholdsavtale.

 

Life Fitness inspirasjonsvideo for ulike treningsområder:

Fitness Brands hjelper deg med behov og planløsning og tilpassing av behov for treningsutstyr, gulv og garderober med skreddersydde løsninger for bedrifter som ønsker å lage treningsrom for ansatte.

Vi har lengst fartstid i bransjen og sørger for å veilede bedriften trygt igjennom planlegging, levering, montering og oppfølging med serviceavtale. Vi sørger for at nøkkelpersoner får opplæring i bruk av utstyret – med andre ord, ett trygt valg!

Kontakt oss på telefon 69 34 36 20, eller send mail til post.no@fitnessbrands.com

Les om FMC Kongsberg Subsea som investerer i helse og nærvær for sine ansatte med treningsrom: Life Fitness tredemøller, romaskiner, styrketreningsutstyr, samt Hammer Strength Perimeter.

Les intervjuet med HR-sjefen i Nowaste som satser på treningsfasiliteter for ansatte.

Se video av Sverige første Hammer Strength sertifisert bedriftsgym:

https://www.youtube.com/watch?v=5is3HD192f0

Fitness Brands; leverandør av treningsutstyr til treningssentre, hotell og bedrifter

Fitness Brands har eksklusiv distribusjon av Life Fitness og Hammer Strength, amerikansk – verdens største produsent av treningsutstyr av kondisjon, styrketreningsutstyr, treningsapparater og spinningsykler.

Er du usikker på hva du trenger av treningsutstyr? Fitness Brands veileder utifra brukere, størrelse på rommet og budsjett. Vi har flere prisklasser innenfor samme kategori. Life Fitness tredemøllene har den unike patenterte FlexDeck for optimalt løpeunderlag. Kvalitet, sikkerhet og kundetilpassede løsninger.

Les mer om Life Fitness tredemøller www.fitnessbrands.com/produkter/kondisjon/tredemoller/

Landsdekkende service og vedlikehold – driftssikkerhet og trygghet for kundene våre.

Fitness Brands har serviceavdelinger på Østlandet, Stavanger og Bergen og tilbyr landsdekkende service og vedlikehold på treningsutstyr.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]