annonse

annonse

Antall TRX-instruktører til værs

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det er utdannet mer enn 1 500 TRX-sertifiserte instruktører i Norge siden 2009. Slyngetrening er en populær aktivitet på mange av landets treningssentre.

TRX slyngetrening har inntatt de aller fleste treningssentrene på gruppetrening og funksjonelle områder og PT soner. Sentrene gir tilbakemelding om ventelister på TRX timer, ifølge en pressemelding fra TRX-distributør Fitness Brands.

Av de offisielt 1130 treningssentrene som finnes i Norge, har ca. 400 TRX på senteret. Personlige trenere bruker TRX både innendørs og utendørs med kunder da slyngene er enkle å bruke og lett å ta med.

TRX er utviklet av tidligere Navy Seal, Randy Hetrick, som ute på oppdrag forvandlet karatebeltet og fallskjermstroppene til starten på TRX suksessen, ifølge meldingen.

Øvelser og program

Christina Therkildsen og Alexander Aalerud har vært med siden TRX ble introdusert til treningsbransjen i Norge. De er med jevne mellomrom på TRX sine internasjonale kurs, hvor de blir evaluert og godkjent.

Noe som er både lærerikt og krevende i følge de to:

Alexander Aalerud

– Internasjonal standard sikrer at alle TRX-kurs holder samme, høye standard – og er kvalitetssikret for de som ønsker å lære det siste innen slyngetrening og funksjonell trening. Går du på TRX kurs får du øvelser og program. TRX gir senteret både produkt og utdanning. Du får utdanning på tvers av et stort mangfold TRX funksjonelt utstyr.

– TRX FTC er et kurs der deltakerne lærer hvordan de kan coache øvelser på tvers av forskjellig funksjonelt utstyr, og gjør deg bedre rustet til å trene andre uavhengig av type redskap du har tilgjengelig som trener, forteller de.

Var tidlig ute

Treningsindustrien spurte markedssjef Ida Perez i Fitness Brands hvorfor TRX har blitt så populært.

– Det er et enkelt og brukervennlig produkt, og et innovativt brand som stadig utvikler seg – både på produktsiden og innen kurs og kompetanse. Sluttbrukerne synes det er utfordrende og morsomt, samtidig som det raskt gir resultater, sier Perez.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hun legger til at TRX var tidlig ute på verdensbasis med å få funksjonell slyngetrening inn på treningssentre.

– TRX var med på å dra i gang slik at funksjonelle områder og PT-soner ble populært. Noe av suksesskriteriet til TRX er kvalitetsprodukt sammen med kurs og utdanning – slik at folk får opplæring i hvordan bruke slyngen og formidle dette til medlemmer og PT-kunder.

– Dessuten har det at TRX passer for alle, uansett treningsnivå, også vært avgjørende, fastslår Perez.

Langvarig samarbeid

Hun forteller at de som distributør har hatt et langt og lojalt samarbeid med Christina Therkildsen og Alexander Aalerud.

– Christina og Alexander har vært med siden introduksjon av TRX i Norge, og vi er veldig fornøyde med begge, fastslår Perez.

– Hvor mange TRX-kurs kjører dere i året?

– Vi kjører ca. fire kurs vinter og vår, og to, tre om høsten. I tillegg kjører vi on-site til sentre som ønsker TRX kurs for egne ansatte.

Samme for topptrent og nybegynner

Ifølge sjefstrenerne er TRX er supereffektivt:

– Du får med deg flere typer trening inn i samme treningsøkt, så dette er supereffektivt. Du trener kjernemuskulatur, fordi du må jobbe med stabilitet – rygg og mage – hele veien. I tillegg er det masse stabilitet på skulder – som er et område mange mennesker, uavhengig av form, trenger å trene og bevege mer.

Christina Therkildsen.

– På et treningssenter møter vi mange forskjellige kunder med ulike utgangspunkt og form. Når du jobber med TRX er du ikke avhengig av å forandre på øvelsene. En topptrent utøver kan utføre de samme øvelsene som en nybegynner, utelukkende ved å forandre litt på øvelsen.

– Vi anbefaler også TRX på treningssenteret fordi det er veldig morsomt, effektivt og du får resultater. I tillegg kan du overføre denne treningen til absolutt alt annet du ønsker å bli bedre i. Uansett hva slags målsetting du har med treningen din, så er dette basistrening, som må være på plass dersom du ønsker å videreutvikle deg. Vi tror dette er noe av suksessen med TRX, forteller Therkildsen og Aalerud.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]