annonse

annonse

Robust er vestfolds første «Eleiko-senter»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Den 28. oktober åpner Robust Treningssenter sine dører i Larvik storsenter. Tilrettelagt for trendene styrke og funksjonell trening, løping og sirkeltrening, skal vestfoldingene få treningsforholdene de fortjener.

Larvik har 40 000 innbyggere og ni treningssentre. Mannen bak Robust Treningssenter, Kjetil Ørbeck mener derfor at treningsmarkedet i Larvik tåler et senter til.

Robust skal i tillegg være kurs- og utdannelsessenter for trenere i samarbeid med Eleiko.

– Jeg begynte planleggingen for snaut to år siden og har alltid vært interessert i trening, sier Kjetil Ørbeck.

Han er utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole og har kompetanse innen vektløfting og styrkeløft gjennom utdanningen hos Eleiko og Norges Vektløfterforbund. Han utvider kompetansen med ytterligere kursing hos Eleiko i høst.

God timing

Robust Treningssenter skal drives i nært samarbeid med Eleiko.

– Jeg har lenge vært opptatt av kvalitet og har et godt forhold til Eleiko fra før, i form av utstyr og vektløfting, og valgte å kontakte dem. Etter at Eleiko startet opp i Norge og selv tok over salget av produktene sine, har de ønsket å utvide aktiviteten og være med å bygge opp et komplett senter levert av Eleiko. Robust er basert på hvordan konsernet ønsker et treningssenter i dag skal være i form av utstyr, utdannelse på ansatte og generell kvalitet, forteller Ørbeck.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det var en god timing både for meg og Eleiko. Mine ideer og visjoner om et treningssenter sammenfalt med hva Eleiko Norge ønsket å satse på.

En av målsettingene er å avholde kurs innen disiplinene funksjonell trening, kettle bells, vektløfting og styrkeløft. Det vil variere mellom dagskurs, tredagers kurs og eventuelt en fullverdig PT-utdannelse.

– Per i dag har det i Norge vært liten tilgang på kurs og kompetanse innenfor hva Eleiko står for, sier Ørbeck som har ambisjoner om å bli en spydspiss for trening i Larvik-regionen, og det ledende kurs- og utdanningssenteret innen de nevnte kategoriene.

Trenger fornyelse

– Jeg har reist en del og sett mange bra steder for trening, og jeg opplever at tilbudene i Larvik har hengt litt etter trendene som dominerer markedet andre steder. Det er blant annet blitt mer fokus på individuell trening, funksjonell trening, CrossFit og løping – trening som er bra for alle, uavhengig av alder og form. Jeg er derfor sikker på at det er en åpning i markedet her i byen, sier Ørbeck.

Kabel og «plate loaded» apparater for de mer avanserte.

Han mener også at folk i Larvik ikke alltid blir tilbudt treningsforholdene de fortjener.

– Det er ikke min hensikt å snakke andre ned, men vi skal skille oss ut fra sentrene som sliter med gamle lokaler og tilårskommet utstyr. Det er noen nye aktører her, blant annet i lavprissegmentet, som er oppdatert på utstyrsfronten, men ellers har det vært litt for lite fokus på vedlikehold og fornyelse.

I skrivende stund er det full aktivitet med håndverkere i de nye lokalene som Ørbeck er i ferd med å ferdigstille i Larvik storsenter.

– Vi har et treningslokale på rundt 500 kvadratmeter og blir dermed et av de større treningssentrene i Larvik. Vi vil prioritere trendene styrke og funksjonell trening, løping og sirkeltrening.

Gode muligheter for grupper

– Dette blir vår hovedsatsing, men med vekt på å introdusere «vanlige» sentermedlemmer for denne typen trening i trygge rammer og med god veiledning. Vi har også veldig gode muligheter for trening i grupper, og går med ønsker og ambisjoner om å få til felles løpegrupper og workshops innen flere kategorier for begge kjønn og alle aldre, forteller Ørbeck.

Stort riggområde med klatretau, ringer, kettle bells, medisinballer og masse vekter – for lek og moro, sirkeltrening, crossfit, gruppetrening og mye mer. 15m turf/kunstgress med slede og en enda lenger løpebane.

– Vi har dessuten et stort riggområde med muligheter for sirkeltrening i grupper, timer med baseløft, funksjonell trening i mange varianter og mer crossfit-lignende trening, sier han og legger til at senteret har noe over 200 kvadratmeter i tillegg, med garderober, dusj, kontorer, kursrom og en god lounge.

– Senteret har også en egen sone med plattformer, skiver og stenger for vektløfting. Vi har forsøkt å tilrettelegge godt for gruppetrening med tanke på blant annet å la idrettslag ha fellestrening. Vi kan også holde egne stevner for vektløfting og styrkeløft, sier Ørbeck.

Vil ikke flagge tall

Robust åpner i slutten av måneden og er godt i gang med medlemsrekrutteringen.

Romslig frivektsavdeling med egen stasjon for styrkeløft med IPF godkjente stenger og vektskiver. Her har også hver stasjon eget sett med stang og skiver.

– Vi har vi allerede åpnet opp for innmelding og fått noen medlemmer. Vi markedsfører oss gjennom sosiale medier og merker at ryktet om senteret har begynt å gå. Det er mange som er nysgjerrige på det vi holder på med. De neste ukene er planen å være litt mer tilstede i lokalene under ferdigstillelsen; holde åpne dager på kveldstid hvor folk kan komme, se, stille oss spørsmål og melde seg inn, selvsagt.

Selv om det er ni treningssentre i Larvik og omegn, har Ørbeck tror på at det er plass til enda et.

– Det bor 40 000 mennesker i Larvik og befolkningstallet øker, så det grunnlag nok for flere aktører. Men man må vekke interessen til folk og få dem til å komme på trening. Det er stort sett inaktivitet som er vår utfordring, ikke konkurransen sentrene imellom.

– Hvor mange medlemmer må Robust ha for at det skal gå rundt?

– Jeg har selvsagt et tall, men jeg siden jeg er en fersk aktør ønsker jeg ikke å gå offentlig ut med dette nå.

Lidenskap for treningsbransjen

Robust skal være et senter for alle aldre og Ørbeck ser frem til å tilby topputstyr i helt nye lokaler, med veiledning, oppfølging og tilbud om personlig trening.

– Vi er et kvalitetssenter, noe som gjenspeiler seg i utstyret og lokalene. Prismessig ligger vi tett mot konkurrentene, med to typer medlemskap: Ett med binding, Robust Aktiv, til kr 449 per måned og ett uten binding som vi kaller Robust Full Flex til kr 549. Vi har heller ikke innmeldingsgebyrer eller kortgebyr. Vi har forsøkt å gjøre ting enkelt, uten for mange graderinger som gjør forskjell på kundene.

Kjetil Ørbeck har vært selvstendig næringsdrivende siden han var 20 år gammel – i en litt annen bransje; betong og transport.

– Men det er i treningsbransjen jeg har min lidenskap. Mitt store ønske er å kunne drive et treningssenter, leve av det, videreutvikle senteret og gi Larvik og befolkingen her et veldig godt tilbud og muligheten for bedre helse.

– I tillegg ønsker jeg å drive et kurssenter og utdanne folk innen treningsbransjen – og på den måten være med å videreutvikle bransjen. Jeg ser frem til et godt samarbeid med Eleiko Norge hvor vi skal skape mange gode ting i form av kurs og happenings.

Saker fra arkivet

[vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”120″ style=”load-more” items_per_page=”6″ element_width=”6″ orderby=”rand” item=”4566″ btn_title=”Se flere saker” btn_color=”black” btn_size=”lg” grid_id=”vc_gid:1508421216156-4aeba12f-6335-6″ taxonomies=”2, 269″]

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]