annonse

annonse

Åpner sitt senter nr. to med Heron

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I Tysvær utenfor Haugesund åpner snart kommunens første fullverdige treningssenter, Heron Treningssenter. GPS helse blir en integrert del av tilbudet.

Når Ingunn Vikse åpner Heron Treningssenter, kan hun vise til lang erfaring fra treningsbransjen. Hun har blant annet drevet Albatross Treningssenter i Sveio i ni år.

I Tysvær er planen å åpne dørene i begynnelsen av oktober.

– Gratulerer med nytt senter. Hva slags sted blir Heron?

– Vi håper det skal bli et treningssenter for alle, med standard spinningsal, aerobic og frivektområde. Vi har en luftig sal og stor høyde under taket. Vi håper å treffe de fleste aldersgrupper, fra de minste til de eldste.

– Vi skal ha trening etter skolen, godt-voksen-timer og selvfølgelig er vi også innrettet mot de «vanlige» kundene fra 18 år og opp til 60-70. Det blir et ordinært treningssenter hvor vi ønsker å fange bredden.

Heron Treningssenter åpner i Coop-byggets annen etasje på Frakkegjerd, to minutter fra Aksdal senter mot Raglamyr.

– Vi kom over disse lokalene og så at det var et bra bygg og god beliggenhet for et treningssenter. Det ligger svært sentralt og med mange gratis parkeringsplasser. I førsteetasje er det en stor Coop-butikk og apotek, og i vår etasje er det plass til flere virksomheter.

Opp mot 1000 medlemmer

Heron blir det eneste fullverdige treningstilbudet innenfor Tysvær kommune.

Ingunn Vikse (Foto: Privat)

– Det finnes ikke andre treningssentre i området før man kommer til Raglamyr nærmere Haugesund. Men da må man passere bomringen, og den hindringen kan jo være en fordel for oss, sier Vikse, som for tiden er travelt opptatt med å følge opp alt arbeidet i den hektiske innspurten med å ferdigstille vegger, garderober og sanitæranlegg.

I tilknytning til Heron åpner også GPS Helse.

– De flytter virksomheten sin fra Aksdalsenteret og til oss. Klinikken består av to kiropraktorer og en fysioterapeut. Disse blir integrert med treningssenteret og vi kommer til å ha felles resepsjon. GPS Helse vil omfatte kiropraktorbehandling, fysioterapeutbehandling, akupunktur/nålbehandling, massasje, veiledning om kosthold og ernæring, og behandling av mor og barn.

– Hvor mange medlemmer har du planlagt for?

– Jeg har nok kapasitet til mellom 800 og 1000 medlemmer.

– Har du foretatt noen markedsundersøkelser for hvor mange som er interessert?

– Vi har ikke gjort akkurat det, men jeg vet at interessen er stor og responsen på Facebook har vært veldig god. Vi har også fått innmeldinger allerede og folk ser frem mot åpningen.

– Hvor mange mennesker sogner naturlig til Heron?

Jeg tipper rundt 12 000.

Tre medeiere

– Du har valgt å starte et frittstående senter isteden for å alliere deg med en kjede?

Jeg eier og driver Albatross Treningssenter i Sveio. Det har eksistert i ni år og fungert veldig bra. Fra i høst kommer jeg til å være delt på begge senterne.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– For det nystartede Heron har jeg tre medeiere, men disse skal ikke være aktive i driften av senteret. Jeg kommer til å få en stab på rundt 15 medarbeidere som skal jobbe deltid. Det blir instruktører, PT-er og veiledere.

Heron har en rekke forskjellige tilknytningsalternativer, blant annet for familier, studenter og pensjonister. Ordinær pris er 499 per måned med 12 måneders binding.

Åpne for medlemsønsker

Alt utstyret leveres av Technogym, og det omfatter også Omnia-systemet.

– Hva er Omnia?

– Det er et relativt nytt konsept – et crossfit-inspirert rundt stativ som vi setter opp i styrkesalen. Vi kan ha fra 2 til 16 personer som jobber i forskjellige posisjoner på sirkelen. Den omfatter slynge, tau, kettlebells og bokser

– Man jobber på tid, to-og-to sammen til musikk. Instruktøren forteller hvor lang tid som gjenstår av øvelsen og når man skal gå på en ny stasjon. Dette er en veldig gøyal og sosial trening.

– Forøvrig vil vi ha et bredt utvalg av gruppetimer og legger opp til et tilbud for de fleste. Vi vet ennå ikke helt hvordan folk i Tysvær vil trene, men vi er svært åpne for hva medlemmene ønsker seg av forskjellig trening.

– Er man aktive trenere i Tysvær?

– Ja, det har jeg virkelig inntrykk av. Det bor mange unge barnefamilier her som er interessert i trening og som heller ikke ønsker å kjøre for langt til et treningssenter. Tysvær er et vekstområde med en hel del industri og bedrifter. Vi kommer derfor også til å jobbe med å få bedriftsavtaler, både med private og kommunale bedrifter.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]