annonse

annonse

Åpner stort kombinert padel- og performance-senter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Askim-mannen Hubert Moen har teamet opp med duoen Roddy McLeod og Thorbjørn Berger, og skal åpne et padel- og treningssenteret Elite Padel og Treningssenter i Sarpsborg i løpet av første halvår 2021.

Korona eller ei, ikke alle forholder seg rolige i disse tider.

– Du er ikke redd for å satse?

– Redd? Nei, heller motsatt. Vi er kjempemotivert! fastslår McLeod.

Sammen med Thorbjørn Berger har han til sammen skapt fem treningssentre, hvorav det siste åpnet forsinket i sommer på grunn av koronapandemien. Som om ikke det var nok, ble senteret også stengt en uke i høst, under Indre Østfold kommunes strenge smittevernregime.

LES OGSÅ: Åpning spolert av korona, men den 15. skjer det

Nå står et nytt senter på trappene, men her er McLeod og Berger «kun» partnere. Initiativtaker er Hubert Moen. Sammen skal de åpne Elite Padel og Treningssenter i ABB-bygget i Sarpsborg – som fra før blant annet huser et klatresenter og et kampsportsenter.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Ble hektet på padel

Hubert Moen har sagt opp jobben i banken han har jobbet i de siste 11 årene for å følge drømmen; et eget padeltennis-senter.

Han sier til Treningsindustrien.no at det hele startet i 2017, da McLeod og Berger åpnet ACE Racket og Treningssenter i Askim.

LES OGSÅ: – Viktig å tenke utenfor boksen

– Da ble jeg raskt hektet på padel, og i fjor begynte tanken om å vurdere å bytte karriere. I mars i år dukket denne muligheten opp da jeg så lokalene. Vi greide å lande kontrakten i konkurranse med mange interessenter, forteller Moen – og legger til at beliggenheten er perfekt og takhøyden, som er viktig for padelbaner, er mer en god nok.

Moen forteller at å ha et treningssenter i tillegg til padelbaner er «arvet» fra ACE i Askim.

– Vi ser den tryggheten som ligger i både trening og padel, som kan lene seg på hverandre.

20 meter under taket

Lokalene i ABB-bygget rommet tidligere et golf-senter. Ifølge Roddy McLeod er det perfekt for kombinasjonen padel og trening.

– Da Hubert fant lokalene bestemte vi at vi i tillegg skulle bygge et rått performance-senter, slik som vi liker å bygge.

Elite Padel og Treningssenter skal ha hele syv padelbaner som legger beslag på ca. 1500 kvm., og performance-senteret blir på ca. 1200 kvm. Takhøyden i lokalene er 20 meter, og det skal bygges en hems.

– Det skal bli et senter med god plass mellom apparatene, og generelt god plass, sier McLeod.

Elite Padel og Treningssenter eies 51 prosent av Moen, 40 prosent av McLeod og Berger – resten eies av lokale investorer.

Blir daglig leder

Verken McLeod eller Moen frykter konkurransen i Sarpsborg.

– Det er mange aktører og stor konkurranse, men det er ingen som tilbyr vårt konsept: Luftig med stor takhøyde, der mange andre har konvensjonelle sentre. Vi mener det er plass til et performance-senter i Sarpsborg – med plass til moderne trening, fastslår McLeod.

Hubert Moen, som skal jobbe som daglig leder ved det nye senteret, påpeker at forventningene er der, men at de likevel ikke gaper over for mye.

– Vi gjør det trygt med gode investeringer. Vi kjøper ikke alt nytt, men tenker smart for å bygge et godt grunnlag for langsiktig eksistens.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Padel i rask vekst

Interessen for padel-tennis har eksplodert rundt omkring i verden, og den er på rask fremmarsj også i Norge med stadig flere baner. I Sverige gikk antall baner fra tre til 300 i løpet av tre år – nå er det over tusen baner i vårt nærmeste naboland.

Ifølge Moen har padel gått forbi fotball i popularitet i både Spania og Argentina, og blitt den største idretten.

Sammenligningen med squash-bølgen er der, og både Moen og McLeod fremhever at padel er «det neste store».

– Padel er mer lavterskel enn squash. Vi ser at både barn, godt voksne og pensjonister koser seg med det sosiale aspektet i og med padel spilles to mot to, sier Moen.

– Padel er den neste store trenden, og sporten favner veldig mange. Den eneste ulempen er at den krever plass og en takhøyde på minimum 10 meter, påpeker McLeod.

Det nye senteret åpnes i første halvdel av 2021.

– Vi tør ikke spå om det blir i mars eller juni, men vi er allerede i gang, sier McLeod.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]