annonse

annonse

Åpner treningssenter i tidligere bilverksted

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

På grunn av en rygg- og nakkeskade er Ronny Hansen nødt til å trene. Han måtte slutte i den gamle jobben også, så nå åpner han like godt sitt eget treningssenter.

Ronny Hansen var i mange år i Porsgrunns utelivsbransje som bartender og dørvakt, og han er derfor ikke en helt ukjent mann i byen. Han jobbet også som maskinkjører, men en rygg- og nakkeskade har gjort at han må legge maskinkjøringen på hyllen.

Den 31. mai går startskuddet for den nye karrieren. Da åpner han dørene til Frisk Treningssenter.

– Når jeg likevel er nødt til å trene, tenkte jeg at trening også kunne bli levebrødet mitt.  Jeg fikk et tilbud fra en kompis som driver Flex Trim og Mosjon på Heistad, som skulle bytte ut apparatparken. Jeg kjøpte det han hadde, og jeg har også supplert med annet utstyr.

Hansen har leid lokaler på 350 kvm i utkanten av Porsgrunn sentrum.

Bemannet og døgnåpent

– Lokalene huset tidligere et bilverksted, og jeg har vært i gang med oppussing de siste tre månedene. Jeg har hatt litt hjelp innimellom, men det ble mange timer alene også. Kona og barna liker seg svært godt her, så jeg har hatt noe hjelp av dem den siste tiden.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Frisk Treningssenter blir altså et frittstående senter, men Hansen fikk et tilbud om samarbeid.

– Jeg og kompisen min var i samtaler om å jobbe sammen og ha samme navn på sentrene. Men vi innså at jeg nok heller ville skape mitt eget senter fra bunnen av, og med tiden ha en selvstendig bedrift å være stolt av.

– Hvilken type senter blir Frisk?

Tidligere bilverksted omgjort til treningssenter. (Foto: Frisk Treningssenter)

– Det blir et vanlig treningssenter som vil appellere til mosjonister i alderen 30-80 år. Senteret vil være døgnåpent, men bemannet mandag til fredag fra10:00 til 18:00.  Vi har skoler og universitet i nærheten, så vi håper at også studenter og skoleelever vil finne veien til oss.

– Vi kommer ikke til å ha gruppetimer, men etterhvert vil vi kunne tilby PT. Blant annet skal jeg ta PT-kurs straks etter at vi har kommet skikkelig i gang.

Kjenner «hele» byen

Hansen blir nykommer i en bransje hvor det kan være trangt om plassen og mange om beinet.

– Det er tøff konkurranse i Porsgrunn, så jeg er nødt til å vinne på det personlige og bygge gode relasjoner med medlemmene. Jeg har en konkurrent i nærheten, men de har lav bemanning og de har heller ikke dusjer.

– Jeg har bygget tre store garderober med dusj og toalett i hver avdeling. I tillegg har vi sofahjørne med kaffemaskin og TV. Her kan man ta seg en kaffe og se på ski-VM og andre store sportsevenementer.

Kaffekrok for sosial samling. (Foto: Frisk Treningssenter)

Hansen har en annen konkurransefordel også; han kjenner «hele byen»…

– Om ikke hele byen så i hvert fall veldig mange! Jeg har spilt fotball siden jeg var fem år og jobben i utelivsbransjen har også gitt meg en stor vennekrets. Jeg er allerede blitt kontakt av nokså mange som er klare for å tegne medlemskap, sier han.

Medlemskapet vil koste 299 per måned med 12 måneders binding, og til pensjonister og studenter tilbyr vi medlemskap for 249.

Muligheter for utbygging

– Hvor mye har du investert i senteret?

– Vanskelig å si, men det er blitt mer enn forventet…

– Hvor mange medlemmer trenger du før senteret tjener penger?

– Færre nå enn om jeg hadde endt opp med lokalet jeg først vurderte. Jeg trenger heller ikke å ta ut lønn i første omgang. Jeg er også nevenyttig og kan holde apparatene vedlike selv. Det vil bidra til å holde utgiftene nede.

Frisk Treningssenter blir liggende litt i utkanten av Porsgrunn sentrum, noe som kan ha sine fordeler.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Det blir lett å komme til oss, for vi ligger rett ved en av innfartsårene til Porsgrunn. I nærmeste rundkjøring passerer daglig mellom 14 000 og 17 000 biler, og jeg har 40 parkeringsplasser rett utenfor døren.

– Hvordan ser du for deg driften?

– Noe av det viktigste blir å få folk til å trives på senteret. Jeg kommer til å jobbe mye med å yte service. Folk vil bli sett og ønsket velkommen. De setter for eksempel stor pris på å bli tatt vel imot og gjenkjent i resepsjonen.

– Går senteret såpass bra at jeg får behov for bygge ut lokalet med flere kvadratmeter, har jeg en kontraktfestet mulighet til dette. Jeg har også plass til utetrening med tau, traktordekk og andre aktiviteter, avslutter Hansen.     

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]