annonse

annonse

Åpnet senter nr. 2 da sommeren klinte til

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sterk Helse & Trening Hasle hadde sin debut samme dag som temperaturen nærmet seg 30 grader i hovedstaden. Daglig leder Kjetil Larsen rigger for en tøff sommer, men har en klar horisont i sikte i kjølvannet av koronapandemien.

Sterk Trening & Helse sitt andre senter har vært under planlegging i lang tid. Kun noen få hundre meter fra det opprinnelige senteret på Løren, er det duket for 1 800 nye treningskvadratmeter i en av Oslos mest hurtigvoksende bydeler.

Da planene om et nytt senter ble lagt var korona et ukjent fenomen, men har definitivt satt sitt preg på hverdagen til Larsen og hans stab. Åpningsdagen var for lenge siden satt til 1. mai 2021, men gitt den lange nedstengningen av hovedstaden ble senteret først åpnet 28. mai.

– Det er ikke «bare bare» å åpne et treningssenter under en pandemi…, konstaterer Larsen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Ikke lett

Den forsinkede åpningsdagen korrelerte perfekt med den første skikkelige sommerdagen i Oslo: Lørdag, sol og sommer er vel ikke akkurat tatt ut av læreboka når det gjelder timing for åpning av et nytt treningssenter.

– Vi kan jo starte med å si at det å drive med pre-sale ikke har vært lett. Å ha en medlemsmasse ved åpning er viktig, men det å ringe rundt med et tilbud du ikke vet en fast dato på, er ikke lett. Vi har heldigvis hatt flinke folk som har jobbet iherdig, forteller Larsen.

Han legger til at de er godt fornøyd med at det kom såpass mange som det gjorde på åpningen, til tross for at sommeren klinket til, det fortsatt er korona i landet – og det faktum at Sterk Helse & Trening har et premium-konsept hvor kundene betaler litt mer.

– Men vi har rigget for at sommeren blir tøff, fastslår Larsen.

Styrkesonen (Foto: Sterk)
Mange som venter

Et av grepene gjort i så henseende er midlertidig å stenge det opprinnelige Sterk-senteret på Løren for oppussing. Alle medlemmer der er flyttet til det nye senteret, og alt av personell kan «tune» det nye senteret og bli kvitt eventuelle barnesykdommer.

Larsen forteller at den midlertidige stengingen ikke var en planlagt strategi i en normal verden.

– Men da vi utover våren så hvor dette gikk med en nedstenging frem mot sommerferien, bestemte vi oss. Etter nedstengningen i fjor hadde vi åpent fra juni til november, og vi så at ca. en tredjedel av medlemsmassen vår ikke kom fysisk til senteret for å trene. Det er nok en del som fremdeles er bekymret for smitte, generelt sett.

Den 16. august i år er planen at begge sentrene skal være operative med fullt trykk. Når nyttår passeres skal driften være tilbake der den var før korona.

Kondisjonssalen. (Foto: Sterk)
Høye ambisjoner

De langsiktige ambisjonene på det nye senteret er 2 500 medlemmer. Larsen forteller at minimum 25 prosent skal ha et premium-medlemskap – og det skal leveres 10 000 PT-timer per år, per senter.

– Så ambisjonene er på plass! sier Larsen.

Premium-medlemskapet er rotfestet i helsekonseptet til Sterk: Tilgang til begge sentre, gruppetimer og inkludert et årlig helsemedlemskap som gir fordeler hos Sterks leger, kiropraktorer og fysioterapeuter. Prisen er 975 kroner per måned.

Sterk satser også på barnetrening – ikke parkering.

– Vi har satt i gang grupper fra 2-15 år hvor barna blir aktivisert av instruktører mens foreldrene trener. Fra 15 år kan barna trene sammen med mor og/eller far i studio. Vi dyrker også senior-populasjonen og de er godt i gang igjen

Larsen mener at dette totaltilbudet satt i system, byr på lavere churn.

– De som kommer inn døren hos oss vet at de kan trene rimeligere andre steder. Det er ikke pris som gjør at de kommer til oss. Mange drivere frykter nok en tøff sommer, og velger da ytterligere prisreduksjon til kundene. Signalet er at vi ikke tilbyr verdi, og det blir helt feil. Man må ta betalt for tjenestene, fastslår han.

Styrkesalen (Foto: Sterk)
Plass til alle

Larsen vil ikke konkretisere hvor mye som er investert i det nye senteret, utover at det er «noen millioner». Det er Eleiko som har levert alt av frivektutstyr og rigger, mens Qicraft har stått for alt av maskiner og kondisjonsutstyr. Alt av utstyr på det opprinnelige senteret på Løren, er også byttet ut.

– Sover du godt om natten?

– Nnnjjja…, joda – nå begynner jeg å gjøre det, men dette året har vært skikkelig tungt. Det er tøft å starte et senter på en 15-årskontrakt uten å vite når man kan åpne. Står vi av sommeren er vi godt rustet for å komme oss på beina igjen.

– Hva med konkurransesituasjonen? Du har to sentre nært hverandre, Studio Jobbsprek har åpnet i Økern Portal, det er flere sentre rundt og med veksten på Hasle og Løren er det ikke usannsynlig det kommer enda flere?

– Vi fryktet litt kannibalisme på våre to sentre, men det har ikke skjedd – da det nye senteret har en yngre målgruppe enn vi har på Løren. Vi har ikke merket noe til Studio Jobbsprek. De åpnet to dager før oss og sa de var Norges råeste senter. Det var det nok, i to dager…, sier Larsen og ler.

– Vi er opptatt av at det er mulig å drive med sunn konkurranse. Det er plass til oss alle her.

– Selger du til SATS om de banker på døren?

– De har banket på mange ganger, de. I utgangspunktet har vi et konsept vi har stor tro på, og vil bygge sten for sten for å gjøre det enda bedre. Så lenge vi klarer det, gjør vi det best, fastslår Larsen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]