annonse

annonse

Bransjeprofilen: Vant med å ta i et tak

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Bjørnar Eriksen i Sporty24 havnet i bransjen ved en tilfeldighet. Nå eier og driver han kjeden på tiende året.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Bjørnar Eriksen eier og driver syv sentre, og har et mål om å åpne et nytt senter i året. Årets senter ble åpnet i Fredrikstad den 30. januar.

– Målet er ikke å eie og drive for mange. Jeg er opptatt av at alle skal tjene penger. Vi har ikke stor gjeld og driver veldig sunt. Det er mye arbeid, men jeg har ikke troen på å lease masse utstyr for 10 millioner å sitte og peke på ting som må gjøres. Man må jobbe hardt for å oppnå noe i dagens tøffe marked!

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har jobbet med salg, det er en trigger! Jeg startet mitt første senter i 1998 og hadde tre år i bransjen, for deretter å ha et lite opphold. Men nå er vi på det 10. driftsåret med Sporty24.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen

– Litt tilfeldigheter samtidig som jeg har en gründer i magen. Det dukket opp et senter som skulle selges, og jeg syntes det var spennende. Jeg likte – og liker – å trene, og man møter jo så mye forskjellige mennesker. Jeg er glad i folk og da får man en bra hverdag i bransjen.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Det har skjedd veldig mye siden vi begynte med nøkkelkort for ni år siden. Jeg tror bransjen vil være todelt med lavprisaktører og høykostsentre som tilbyr mer.

Nøkkelen til suksess?

– Fra dag én har det vært tre ting som er viktig: 1. Miljø på senteret, det skal være lystbetont og trivelig. 2. En pris alle kunne leve med, alle har råd til 199 kroner. 3. Fleksibilitet med stor åpningstid. Akkurat det setter mange stor pris på. Det har vist seg å fungere og vi tjener penger i motsetning til mange i bransjen. Men miljø er det første og det viktigste. Får du et dårlig miljø spiller ikke all verdens utstyr noen rolle.

Hva trener du helst?

– Jeg trener styrke. Det er deilig å bli litt stiv og støl, og jeg synes styrke er morsomt. Jeg trener som alle andre litt funksjonelt, og helst med frivekter – men bruker også så klart litt apparater.

Lavpris eller high end?

– High end til lav pris, he he… Det som er viktig er å levere over kundens forventninger. Med et lavpris-alternativ tenker man ofte at det er litt slitt og befinner seg i et kjellerlokale. Men vi skal ikke gi det inntrykket, det skal være moderne og ha et godt utvalg av apparater og utstyr. Om du har det nyeste utstyret tror jeg ikke det er avgjørende i dag – men utstyrsparken må være moderne og i topp stand. En markedsundersøkelse vi gjorde blant våre kunder viste at renhold er ekstremt viktig, samt at utstyret ikke blir stående i ustand. Det skal virke virke til enhver tid!

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Det er veldig mye spennende som kommer, mange spennende trender i markedet. Men samtidig tror jeg vi skal tenke litt mer «back to basic». Det er mange dyktige selgere av utstyr – og jeg sier ikke at de overselger – men det handler om å se kundenes behov, ikke behovet til de som jobber på senteret. Vi skal speile kundene. Det er mye bra som skjer, for eksempel Watt-måling og Activio pulssystem i spinning – samt en rekke andre nye, virtuelle og innovative løsninger som kommer.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Jeg tror på bra budskap i materiellet. Vi bruker noe avis, noe radio og mye Facebook. Men den aller viktigste kanalen er kunders venner. Å generere kampanjer og aktiviteter overfor disse fungerer. Fornøyde kunder er den aller beste markedskanalen man har.

Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Jeg har alltid ment det har vært gøy med styrke. Det er utrolig morsomt med sære idretter og jeg husker godt da Tom «Fingern» løftet 282,5 kilo med én finger. Jeg kjenner han godt og du vil ikke dra krok med ham… Jeg husker også Torkel Ravndal og hans show. Det er litt harry, men også kult å se en voksen mann med en treplate på ryggen. Her stablet han sammen 15-20 personer mens han sto med krummet rygg. Styrke har alltid fascinert meg.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er at man møter så utrolig masse bra folk! På alle skalaer: Gamle, unge, tykke, tynne, innadvendte og utadvendte. Man blir en veldig god menneskekjenner av å jobbe i bransjen. Det verste… at vi tjener for lite penger. Neida, det var en spøk… Jeg kommer ikke på noe spesielt negativt. Treningsbransjen byr på mye arbeid, men det er helt klart lystbetont.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]