annonse

annonse

Årets nyhet «Black Box» har fått god mottakelse av medlemmene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Espern Aktivitetspark i Hamar flyttet barneparken og etablerte et område for funksjonell trening for å følge trendene, avlaste treningsstudioet og få høyere inntjening på PT Small Group. – Det er ekstra gøy å se at alle aldersgrupper trener der, fastslår daglig leder AnMagritt Vangen.

Skal man som treningssenter henge med på treningstrendene eller ei? Espern Aktivitetspark har tatt et aktivt valg om å følge med i timen.

– Jeg synes vi er flinke til å fornye oss. Vi har hatt en ganske stor nyhet hvert år, hvor vi har gjort en større investering, sier daglig leder AnMagritt Vangen.

– Er det hardt hele tiden å måtte tilfredsstille kundekravene?

– Treningsvanene endrer seg over tid og for å holde på kundene er det viktig å lage et bredt tilbud hvor kunden kan trene variert. Det er viktig for å beholde kundene, sier Vangen.

Hun forteller at det stadig vokser opp nisjesentre i Hamar-området.

– Årsaken til at vi klarer å beholde en stabil kundemasse over tid er nettopp fordi vi stadig utvikler oss. Vi har hengt med på løpe-, yoga- og crossfit-trenden og investert slik at kunden ikke blir fristet til å forsvinne til nisjesentrene.

– Det beste for kundene er at det er flere valgmuligheter, ikke bare crossfit eller løping, for det blir fort ensidig og kunden går raskere lei. Ikke er det bra heller. Så jeg tror det er viktig for treningssentre å følge med i tiden, tilpasse og omrokere litt.

Gitt veldig bra respons

De siste årene har Espern tatt konsekvensene av det. I år er det «Black Box» som er nyheten som et svar på treningstrenden funksjonell trening og crossfit. Offisiell lansering var i januar i år.

Black Box Crew: An-Magritt Vangen (t.v.), Marte Bjørli, Alexander Olestad, Henric Lindh og Tom Rikoll. (Foto: Espern)

– Hvordan har det blitt mottatt av kundene?

– Veldig bra, så dette er jeg svært glad for at vi gjorde. Vi hadde en barnepark på området tidligere som vi flyttet, og det har gitt veldig god respons.

– Det som er ekstra gøy å se er at alle aldersgrupper trener der. Vi kjører blant annet PT-sirkel for seniorer, og så har vi flere unge som trener litt tøffere crossfit-inspirert trening. Det appellerer egentlig til alle, forteller Vangen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Bakgrunnen for investeringen i Black Box var å skape et område for funksjonell trening for å møte trenden, og litt for å avlaste treningsstudioet hvor man så at flere drev med funksjonell trening. Men også for å skape et område rettet mot PT-virksomhet, og få enda større inntjening på Small Group-trening – samt i større grad kunne tilrettelegge for grupper mot idrettslag, skoleklasser og bedrifter.

– Det fine med området er at det er veldig fleksibel og gir mulighet for mange treningsformer. Det innbyr til aktivitet, og vi har mange konsepter som kan settes sammen og kombineres for å få en god blanding av kondisjons- og styrketrening, sier Vangen.

Klarer å ta ekstra betalt

Det som tilbys per nå er HIT-timer, råskap, kraft og styrketimer, PT sirkel, PT senior, Small Group, mobilitets- og styrketrening, samt individuelle PT timer.

Vangen trekker frem Concept Norway som står for leveransen og utforming av området.

– Jeg må få lov å skryte litt av dem. Det var veldig nyttig å ha med en som Alexander Olestad som selv er PT. Han er utrolig dyktig, har mye erfaring med hva som fungerer, flink til å komme med betraktninger rundt utstyr, behov, innhold og plassering – og ikke minst har han gode tanker på hvordan utvikle konseptet videre.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hvordan er betalingsmodellen for Black Box?

– Vi tar ekstra betalt for enkelte konsepter, som for eksempel PT-sirkel eller andre konsepter hvor vi leier inn PT-er som kjører gruppetrening. Men vi har også timer som inngår i medlemskapet, fordi vi også ønsker å utvikle tilbudet for den ordinære kunden.

– I tillegg til ordinære medlemmer har Wang flyttet en del av sine aktiviteter hit, og vi opplever større etterspørsel enn før fra idrettslag.

Suksess med ekspress-etablering

For et par år siden åpnet Espern avdeling nummer to i Hamar; Espern Ekspress.

– Hvordan har utviklingen vært på det senteret?

An-Magritt Vangen, Espern. (Foto: Espern)

– Det har vært en helt ekstremt god utvikling. Vi er nå oppe i over 850 medlemmer. Det bare øker og øker.

– Hvordan har etableringen påvirket hovedsenteret?

– Noe av det vi var bekymret for var synergien; at mange av våre hovedkunder heller ville trene på ekspress-senteret. Men vi har egentlig sett motsatt effekt: De som trener på ekspress-senteret har også blitt fristet til å prøve hovedsenteret. Der har vi en helt annen utstyrspark og et bredt gruppetreningstilbud. Kunden opplever enda større fleksibilitet ved å kunne trene på begge sentre.

– Har det blitt tøffere eller enklere å drive treningssenter i Hamar siste år?

– Det har blitt tøffere! Det er blitt mange aktører, og aktørene tilbyr mye det samme– så konkurransen er stor. Samtidig har vi i Hamar et fantastisk turterreng for sykkel og ski, så det er like mye alternativ trening som er konkurrenten.

– Men med dyktige instruktører, ikke dumping av pris, tro på vårt konsept og investeringsvilje har vi lykkes godt å holde på våre, fastslår Vangen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]