annonse

annonse

Arrangerte historiens første antidopingkurs for PT-er

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Antidoping Norge vil at alle personlige trenere skal gjennom et antidoping-kurs. Det første pilot-kurset gikk nylig av stabelen, og det første ordinære fullskalakurset skal etter planen bli arrangert i november.

Treningsprofil Melina Meyer Magulas, PT på Magnat Center, var en få utvalgte som var med på historiens første kurs.

– Det er veldig fint å få muligheten til å oppdatere meg faglig fra de som kan dette best, sier hun til Antidoping Norges nettsider.

Sammen med PT-ansvarlige i de store kjedene og andre kjente stemmer i treningsbransjen, fikk hun være med på pilot-kurset som etter hvert skal bli tilbudt til alle landets personlige trenere.

– Jo mer kunnskap du har om doping og negative effekter av det, jo mer kan du være en foregangsperson og ta med de gode holdningene inn på senteret. Da kan man i større grad jobbe med antidoping der man jobber til vanlig, mener Magulas.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Viktig kompetanse

Det er også håpet til Kristoffer Lie Loftheim, ansvarlig for treningssenter i Antidoping Norge.

– Når treningssentrene har blitt en såpass stor folkehelseaktør, er det viktig at de har kompetanse til å løfte problemstillinger rundt doping. Vi ser absolutt et behov for mer kompetanse og derfor vil vi lage et mer omfattende kursprogram som skal bli tilbudt til alle personlige trenere, forteller Loftheim til Antidoping Norges egne nettsider.

Kristoffer Lie Loftheim under pilot-kurset for PT-er (Foto: Antidoping Norge)

Programmet for pilot-kurset var delt inn i fire deler: Dopingmidler, forebygging, kosttilskudd og ernæring og styrketrening. Foredragsholdere kom fra treningsbransjen, Myrens ernæring, Norges idrettshøgskole og Antidoping Norge.

Kurset er et 7-8 timers dagskurs og på slutten av kurset gjennomførte deltagerne en eksamen som også resulterte i et kursbevis.

– Håpet vårt er at bransjen vil se på dette som verdifullt og at sentre som er knyttet til Rent Senter-programmet vårt etter hvert vil velge å ansette personlige trenere som har gjennomført dette kurset, sier Loftheim.

Fornøyd med piloten

Tilbakemeldingene etter den første gjennomføringen av pilot-kurset var spesielt viktig for å gjøre programmet mest mulig aktuelt for bransjen.

– Vi er veldig fornøyd med det første kurset. Det ble mange gode diskusjoner og vi fikk belyst og tatt opp en del ting i plenum, som var relevant for problematikken. Vi fikk også gode og viktige tilbakemeldinger på hva vi bør justere, forteller Loftheim.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Melina Meyer Magulas mener hun fikk med seg mye som hun kan ta med seg tilbake til sitt virke som personlig trener og treningsprofil.

– Det viktigste er nok å ta med seg at som PT har du en enorm påvirkningskraft. Mye mer makt enn man kanskje tenker på til vanlig. Det å være et godt forbilde og signaleffekten du som trener gir, er noe jeg vil ta med meg fra denne dagen, forteller Magulas.

Det første fullskala-kurset skal etter planen bli arrangert i november. Håpet er at det kurset blir arrangert fysisk slik som pilot-kurset, men en digital løsning kan også bli aktuelt slik situasjonen er nå.

Kommunikasjonsrådgiver Gjermund Midtbø opplyser at prisen på kurset er ennå ikke avgjort i og med kurset er under utvikling. For å kunne delta, må man ha en PT-utdanning i bunn.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]