Når Asker treningssenter starter opp i Asker sentrum i desember er det med en helt ny og annerledes modell for sin PT-virksomhet.
I stedet for å ansette de personlige trenerne på senteret, eller la dem drive selvstendig på husleiekontrakter, gjør de PT-avdelingen om til et eget AS, som er heleid av trenerne selv.
Selv mener de at modellen gir de personlige trenerne det beste av to verdener.
– Vi har sett at mange personlige trenere ønsker noe annet enn kun å være ansatt ved et senter, eller leie seg inn som et enkeltpersonforetak, sier daglig leder Maren Kurdøl.
Hun skal selv jobbe som personlig trener og således være deleier, ved siden av jobben som daglig leder på senteret.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Vil gi mer frihet
– Når man har vært noen år i bransjen, som jeg har, er det mange trenere som ønsker å beholde mer av verdiene de skaper, og ha større innflytelse på driften. Det får de når de eier sitt eget selskap.
– De kan for eksempel selv bestemme pris- og lønnsnivå, pensjonsordning og hvordan de vil bruke overskuddet sitt, sier Kurdøl.
Samtidig vil trenerne, ved å være ansatte i sitt eget AS, slippe en del av utryggheten man har i et enkeltpersonforetak, påpeker hun.

Selskapet må selvsagt spare til pensjon, dekke sykelønn, betale lønn og arbeidsgiveravgift, men man står ofte bedre rustet om noe skulle skje som ansatt.
– Fordelen ved å være ansatt for eksempel ved permittering var det nok mange som kjente på under korona-nedstengningen i vår, sier Kurdøl.
Tror det vil trekke dyktige folk
– Hva er fordelen for Asker treningssenter?
– Asker treningssenter vil jo selvsagt ta en liten andel av det kunden betaler, ettersom vi stiller med lokaler, uniformer, utstyr, medlemssystem med mer. Men først og fremst tror vi at denne modellen vil gi oss dedikerte, dyktige ansatte, forteller hun.
Treningssenteret tar en andel på 25 prosent av timeprisen.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Vi tror både at modellen vil gjøre det lett å tiltrekke seg noen av bransjens dyktigste trenere, de som kanskje drømmer om å starte opp selv, men mangler startkapital. I tillegg er vi hellig overbevist om at man yter bedre når man har eierskap i det man skaper, sier Kurdøl.
Hun er sikker på at det blir en bratt læringskurve, men er overbeviste om at det er verdt det.
– Treningsbransjen trenger å utvikle seg, og vi tror dette er et steg i riktig retning, sier Kurdøl – og legger til at advokatbransjen har gjort dette i årtier, med å gjøre sine ansatte til partnere i firmaet.
– Det er ingen grunn til at ikke treningsbransjen skal kunne tenke litt utenfor boksen og klare noe lignende, fastslår hun.
LES OGSÅ: Asker Treningssenter gjenoppstår: Tjuvstarter med «popup-senter»