Privatmarkedet eksploderte over natten da Norge stengte ned. ata treningsutstyr flyttet ressursene internt til lager og logistikk – og kunne høste fruktene. Nå tror daglig leder og gründer Robin Payman at selskapet har etablert seg over 20 mill.-merket.
Omsetningen for utstyrsleverandøren endte på 22,4 millioner kroner i 2020 – en vekst på 160 prosent i forhold til året før. Driftsresultatet endte på tre millioner kroner.
– Hva skyldes den sterke veksten? I hvilke segmenter kom den?
– I 2020 kom den i all hovedsak fra privatmarkedet. Vi så med en gang da Norge stengte den torsdagen at nettbutikken fikk en økning. Men samtidig ble alle våre større prosjekter lagt på is med tanke på all usikkerhet som var, forteller daglig leder og gründer Robin Payman.
– Vi skjønte at vi måtte flytte våre ressurser internt til lager og logistikk. Flyten gikk fra å ha store kunder hvor en ordre er på flere hundre tusen kroner, til at tusen personer bestilte en strikk à 69 kroner, fortsetter han – og legger til at situasjonen utfordret dem godt, men likevel gjorde ata treningsutstyr mye sterkere.
– I 2021 er omsetningen mer balansert mellom privat og b2b.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Skal ikke vokse mye
Payman tror ikke veksten i fjor kom på bekostning av andre utstyrsleverandører.
– Vi har god dialog med de ulike utstyrsleverandørene i Norge og føler alle sier de har hatt vekst i 2020. Så jeg tror heller at hovedårsaken er at folk har prioritert annerledes med tanke på nedstengningen og tiden brukt hjemme.
– Har dere etablert dere over 20 mill.-merket nå?
– Ja, det tør jeg å si. Vi har hatt en strategi som vi har fulgt målbevisst og vår vekst er ikke tilfeldig. Selv om Covid-19 gav oss en boost på privatmarkedet så henter vi fortsatt vår største omsetning fra B2B, og der har vi fremdeles spennende planer og mye å gå på.
Payman forteller at de per dags dato ikke har ønsker om å vokse mer.
– Det har vi som selskap vært tydelige på siden dag en: Dette er en bedrift bygget av og rundt mennesker som alle ønsker dette som livsstil. Vokser vi mer så blir det for mye administrasjon og oppfølging.
– Vi er glade i å være den fleksible leverandøren som har tid og mulighet å gjøre det lille ekstra for våre kunder – og for våre kollegaer.
– Gjør noe veldig riktig
I inneværende år – og neste er både hjemmesegmentet, bedrift/hotell og treningssentre i fokus, men Payman forteller at de nå spisser produktutviklingen mot treningssentrene.
– Vi ønsker å ta en større posisjon der, vi føler at vi har mye å bidra med, fastslår han.
Selskapet har nå syv ansatte på heltid og tre på deltid/ekstrahjelp. Nå ser Payman etter en ny lagermedarbeider, og lokker med fokus på samhold og sosial trivsel.
– Vi har basketkurv, bordtennisbord, playstation corner, darttavle samt treningsrom, så klart. Nå skal vi fokusere på å opprettholde den posisjonen vi har, og vise våre kunder at vi fortjener den.
– Vi ser på tilbakemeldingene vi får fra våre kunder og vurderingene på vår nettbutikk, at vi gjør noe veldig riktig. Det må vi fortsette å dyrke ved å opprettholde kvaliteten på utstyret og prøve å bli en enda større sparringspartner for våre kunder, sier han.
Gründeren legger til at de nå jobber med å utvikle produkter og konsepter de tror kan hjelpe kundene til å få en bedre og mer lønnsom drift på sine sentre.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Produksjon i mange land
– Har dere tanker om å ta inn eller få tak i a-brands?
– Dette har vært diskutert mange ganger internt og er alltid et morsomt tema. Men per dags dato så trives vi veldig bra med å være oss. Vi følger ikke noen andres visjon – vi følger vår. Og våre sjefer er kundene.
– Kommer det gode innspill fra våre kunder så gjør vi en oppgradert versjon av produktet, det er ikke verre enn det. Vi er utrolig takknemlige for den feedbacken vi mottar, det gjør oss konkurransedyktige, fastslår Payman.
ata treningsutstyr produserer i Polen, India, Pakistan, Kina, Sør-Korea, Taiwan, Norge – og snart Sverige.
– Vi er stadig på jakt etter mer lokale produksjoner, så hvis du leser dette og tenker du har lyst å gjøre et samarbeid med oss, så skrik ut!
– Når tror du det profesjonelle treningssentermarkedet er friskmeldt fra korona?
– Vi bør nok se en større normalisering etter sommeren, men samtidig henger som regel ting litt etter før man ser effekten. Så det blir kanskje ikke før 2022 hvor vi virkelig ser en mer normal hverdag igjen for alle våre kollegaer på sentrene.
– Samtidig tror jeg ikke at ting blir akkurat som før. Covid-19 har på mange måter forandret oss alle på flere aspekter i livet, og jeg tror bransjen kommer til å utvikle seg videre med preg av dette. På godt og vondt, sier Payman.