annonse

annonse

Av med lyset, på med lyset, av med lyset, på med…

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Forutsigbarhet er noe mange setter pris på. Frem til over sommeren 2021 – i beste fall – vil det være treningssenterbransjens store utfordring.

Så skjedde det igjen. Bergen og omegn fikk «den store røde knappen» trykket godt inn i hverdagen. Treningssentrene som siden forrige nedstengning har kunnet holde åpent, måtte igjen lukke sine dører og si beklager til sine medlemmer.

I utvalgte Viken-kommuner (gamle Østfold) har melodien vært den samme. I Oslo har det vært stabilt (sic) med lyset av siden starten i november. Om det blir lys etter denne uken, får vi en pekepinn på når byrådslederen holder pressekonferanse tirsdag 9. februar.

Men det er egentlig ikke poenget. Før jul var korona ensbetydende med det kjente viruset. Man hadde hørt om mutasjoner, men det var få tegn til at det skulle komme til å gjelde Norge. I skrivende stund er situasjonen snudd på hodet.

Til tross for synkende smitte generelt sett, vil ustabiliteten (les mutasjoner) fortsette å påvirke treningssenterbransjen frem til over sommeren. Dessverre.

Slå ned-strategien til myndighetene vil kaste treningssenterbransjen inn i en av/på-situasjon helt frem til samfunnet er tilstrekkelig vaksinert, slik at det ikke lenger er fare for ukontrollerte utbrudd. I regjeringens best case-scenario er det sommertid. Worst case ut året.

Vi havner vel et sted midt i mellom. Det er krise for treningssenterbransjen. Per nå er det flere regioner som ikke har fått føle dens fulle styrke – og kan godt hende slipper «billigere» unna enn de mest utsatte regionene – men for de det gjelder blir situasjonen stadig mer prekær.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Ja, man kan få støtte tildekning av faste kostnader om man er kvalifisert. Ja, man kan be medlemmene støtte senteret i en vanskelig periode, men uforutsigbarheten sliter på forholdet mellom bruker og tilbyder.

«Alle» i treningsbransjen vet at jevne og gjentagende rutiner er det som definitivt bygger best resultat for å holde motivasjonen oppe, kjenne og føle fremgang. Når sentrene åpner tre uker, lukker to, åpner fire og lukker en – kombinert med at vi stadig går mot en lysere og varmere årstid, vil det sannsynligvis gjøre et ytterligere innhogg i etablert medlemsbase.

Tall fra Virke-medlemmer sier tap på 10 prosent av medlemsmassen. Flere rapporterer om 25 prosent. Når sommeren ligger bak oss er det ingen som vet fasit, men dette tiårets «all time low» vil fort bli en realitet sensommeren 2021.

Og det kan se ut som om dette er en uløselig knute. Det er ingen (oss bekjent) plan på bordet for inntektskompensasjon, og det ser ikke ut som om treningssenterbransjen skal løftes opp til tilstrekkelig viktig nivå, slik at det kreves en unntakstilstand for å rettferdiggjøre en nedstengning.

Der pub- og restaurant Norge, samt alt av sosiokulturell fritidsmoro, vil «boome» umiddelbart etter generelle lettelser, vil treningssenterbransjen sannsynligvis slite med koronaettervirkninger i lang tid.

Håpet er at det kommer en folkehelsepakke hvor de som sitter på pengesekken forstår betydningen av å opprettholde et mangfoldig tilbud til en svært diversifisert brukergruppe. Nå, frem mot sommeren og inn i neste år.

Da holder det ikke å dekke noen faste kostnader. Medlemssvikten og kampen for å vinne dem tilbake, må stå i sentrum.

Lite ville glede oss mer enn å kunne presentere «Folkehelsepakken». La oss håpe at noen slår på lyset og lar det forbli påslått!

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]