annonse

annonse

Avancia Sport Center gir PT-ene forskuddsbetaling

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Avancia Sport Center Skedsmokorset gir alle sine selvstendige PT-er forskuddsbetaling på 20 000 kroner i måneden. Daglig leder Magnus Christoffer Gundrosen oppfordrer alle andre treningssentre som har muligheten til å gjøre det samme.

– Det vi nå gjør kan potensielt knekke ryggraden til vårt kjære treningssenter, men jeg ser på det som et nødvendig tiltak at vi alle skal ofre litt ekstra – i stedet for at noen skal ofte alt. Hvis vi ikke klarer dette sammen, hvem er vi egentlig da? spør Gundrosen.

Han forteller til treningsindustrien.no at han har brukt all sin tid siden senteret stengte for å finne en løsning på hvordan redde de ansatte, og kommunisere til medlemmene hvor viktig det er å få deres støtte.

Mange som blir rammet

Alle de åtte PT-ene som er tilknyttet Avancia Sport Center Skedsmokorset får forskuddsbetaling på 20 000 kroner hver i måneden.

– Så får vi heller sette hele treningssenterets fremtid i en vanskelig situasjon fremover. Dette er et viktig politisk budskap. Det er ca. 1700 personlige trenerer i Norge som blir rammet – og majoriteten av dem er selvstendige, så dette vil få alvorlige konsekvenser for bransjens fremtid, fastslår Gundrosen.

Han understreker at dette dreier seg om personer som bruker dagene og livene sine på folkehelsa.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

For Avancia Sport Center betyr beslutningen om å gi de selvstendige PT-ene forskuddsbetaling en månedlig utgift på 160 000 kroner. Varer krisen i fire måneder betyr det 640 000 i ekstraordinære kostnader.

– Hvor lenge kan dere holde på med dette?

– Jeg tror vi kommer til å klare oss gjennom denne perioden hvis inntektene fortsetter som de gjør. Men får vi utmeldinger og frys av medlemskap, går vi en veldig tøff tid i møte, sier Gundrosen.

Han legger til at det nok er årsaken til at mange sentereiere ikke tør å gjøre det som Avancia nå gjør.

– Det har jeg forståelse for, men jeg personlig ser dette som et nødvendig tiltak. Jeg skal ikke kunne åpne igjen og spørre «hvor er de personlige trenerne våre»?

Oppfordrer andre til å hjelpe

Gundrosen tror at det er en god del treningssentermedlemmer der ute som godt klarer å betale medlemskapet sitt, til tross for at de ikke får trent som vanlig – men fremhever at det i en slik ekstraordinær situasjon også vil være mange som merker det økonomisk på grunn av permitteringer. Da vil treningssentermedlemskap være noe av det første som kuttes.

– Oppfordrer du andre treningssentre å gjøre det samme som dere nå har gjort?

Ja, det gjør jeg – kanskje spesielt de største kjedene som sitter på over 50 prosent av markedet. Jeg oppfordrer andre sentre til å gjøre noe av det samme som oss, hvis de har muligheten til det, for hvem er vi hvis vi ikke hjelper de som faktisk trenger det?

Bransjen må overleve

Gundrosen sier at rundt en million nordmenn trener på treningssenter.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hva tror bransjen vil skje hvis alle forskutterer slik vi gjør nå? Da tror jeg politikerne «får hetta». Tenk hvor mye penger samfunnet tjener og sparer på treningsbransjen i dag. Uten oss blir befolkningen mer og mer inaktive, og det er et stort problem for samfunnet.

– Hva bør myndighetene gjøre?

– De bør tenke på hva som skjer med fysisk aktivitet og folkehelse når denne krisen er over. De bør forstå hvor mye penger samfunnet potensielt vil tape. Knekker vi treningsbransjen, knekker vi mye av fundamentet i Norge.

– Myndighetene må ta grep og redde dette. Samfunnet har allerede et problem med inaktivitet, vi kan ikke knekke bransjen nå. Vi må blø litt alle sammen, og ta en for laget, fastslår Gundrosen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]