annonse

annonse

Avstandskravet blir viktigere enn noensinne i Oslo

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I Oslo er det nå påbud om bruk av munnbind i det offentlige rom, hvor man ikke kan holde en meter avstand. Det blir ikke påbud om å bruke munnbind når man trener på treningssenter.

Tiltakene ble varslet mandag 26. oktober, og gjelder fra torsdag 29. oktober klokken 12. I en pressemelding sier byrådsleder Raymond Johansen at vi må gjøre alt vi kan for å unngå å komme i samme situasjon som andre storbyer i Europa.

– Derfor må vi begrense mobilitet og sosial kontakt framover. Det er viktig at vi slår ned smitten raskt for å skjerme de mest sårbare blant oss. Med høy smitte blir det vanskelig å unngå smitte blant eldre og andre sårbare grupper, sier Johansen.

Påbud om munnbind innendørs gjelder der man ikke kan holde en meters avstand i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Plikten til bruk av munnbind gjelder ikke de som utøver fysisk aktivitet, og ikke ved kortvarige passeringer av andre.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Viktig med overholdelse av avstand

Det blir derfor ikke påbud om munnbind når man trener på et treningssenter, så lenge man overholder avstandskravene på en og to meter – som allerede er nedfelt i smittevernveilederen.

– Å overholde avstandsreglene blir derfor viktigere enn noen gang, understreker bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening.

– Det er helt avgjørende at vi klarer å opprettholde det grundige smittevernarbeidet vårt videre, sier hun – og oppfordrer alle sentre til å være ekstra nøye med å overholde avstandsreglene fremover.

Bruk av munnbind er kun aktuelt der hvor man ikke kan holde en meter avstand, det vil si der det er fare for trengsel. For treningssentrene i Oslo er dette trolig først og fremst aktuelt ved resepsjonen i forbindelse med inngang og utgang fra senteret, hvis man ikke kan holde en meter avstand.

Må man ha munnbind på vei inn, tar man det av i garderoben og mens man trener.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Fornuftig å informere medlemmene

– I direkte dialog med Byrådet, har de gitt tydelig uttrykk for at de er opptatt av at trening fortsatt skal være åpent av folkehelsegrunner, forteller Oppen.

Når det gjelder ansatte, er munnbind bare aktuelt i de situasjoner hvor man ikke kan holde 1 meter avstand.

– Dette er som nevnt særlig aktuelt i forbindelse med resepsjonen og eventuelt andre steder hvor de utsettes for tett eksponering over tid. En løsning her kan være å sette inn pleksiglass i resepsjonene, som man ser på hotell, i butikker etc., da dette oppleves av mange som mer behagelig enn munnbind, sier Oppen.

Hun legger til at det kan være fornuftig å henge opp informasjon/plakater, samt gi medlemsinformasjon om anbefaling av bruk av munnbind på veg inn og ut av garderobene, igjen hvis 1 meter avstand ikke kan overholdes.

– Det kan være aktuelt for omkringliggende kommuner i umiddelbar nærhet til Oslo å innføre lignende tiltak, men det vil være opp til kommunene selv. Dere må derfor følge opp dette lokalt, hvis dere er i tvil, oppfordrer Oppen.

LES OGSÅ: Fravær av munnbindpåbud på treningssenter er et resultat av organisert, målrettet arbeid

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]