annonse

annonse

BasisBall: – Et troverdig konsept basert på god kunnskap

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Hjemmekontor og mer stillesitting under pandemien har gjort at flere søker etter en effektiv og enkel form for trening. BasisBall som treningsform er rett og slett basistrening som man utfører ved hjelp av en BasisBall. Med bruk av ball og basistrening vil du ikke bare oppdage trening som virkelig funker, men også en trening som kan forebygge skader.

Kanskje det er derfor BasisBall har fått så mange fans, deriblant en hel haug med BasisBall-trenere som er helt frelst på konseptet – nettopp fordi det er såpass morsomt, enkelt og effektivt.

Eller som tidlig tilhenger og nå BasisBall Trainer Aina Fuglestein sier: – BasisBall er et bra, troverdig og ekte konsept basert på god kunnskap.

Hva er basistrening?

Basistrening setter fokus på trening og mestring av ulike fysiske egenskaper.

Basistrening handler kort sagt om å få kroppen til å mestre :

  • koordinasjon
  • mobilitet
  • stabilitet
  • balanse
  • styrke
  • hurtighet
  • spenst
  • utholdenhet

 

Basisball er et multiverktøy

Jeg er stolt av å være BasisBall Trainer og å representere et treningskonsept som til de grader kan stå for visjonen sin: «trening som funker», sier en av våre BasisBall Trainers, Iren Lande Brakstad.

Gjennom å være BasisBall Trainer har hun vært vitne til en forbedret folkehelse, som hun selv sier har nådd ut til alle mennesker og aldersgrupper – uansett fysisk utgangspunkt. Dette er litt av kjernen i BasisBall – ikke bare er det et multiverktøy, men det er også lett å tilpasse det til den enkeltes nivå og formål.

«Kombinasjonen av at dette er svært god trening som de fleste liker umiddelbart, og at BasisBall er en varm og god familie som man blir sugd inn i, har vært en av mine flotteste opplevelser som instruktør.»

Derfor bør du trene BasisBall

Sitter du mens du leser dette? Kom deg opp! Halvparten av oss har nemlig ryggsmerter hvert eneste år, og mye skyldes stillesitting. Den beste måten å lindre ryggsmerter på, er å trene (og dette vet vi at du vet). Men visste du at det ikke er nok å bare trene de store ryggmusklene – men at du også må trene stabiliseringsmuskulaturen?

BasisBall er perfekt til dette formålet, og tar tak i muskulaturen som stabiliserer rygg, mage og bekken mens du har det gøy med ballen. Gjennom å leke seg gjennom utfordrende og morsomme øvelser kombinert med musikken, skal det godt gjøres å bare trene BasisBall én gang.

Tilbakemeldingene vi får er nemlig at dette er allsidig trening som passer for alle, uansett nivå – og viktigst av alt: det er motiverende og morsomt, og lett å bli hekta. Det kan en av våre ambassadører Maria Terese Evensen bekrefte. Hun ble mor til barn nummer to i 2020, og formidler nå BasisBall for både gravide og nybakte mødre.

– For to år siden kastet jeg meg ut i hele to BasisBall kurs på en helg, lite ante jeg da hva som var i vente. Jeg elsket effekten treningen hadde på kroppen min, jeg fikk kontakt med muskler som jeg ellers sliter med å bli støl i. Da spesielt i kjernemuskulaturen og overkroppen. [] Kombinasjonen av at dette er svært god trening som de fleste liker umiddelbart, og at BasisBall er en varm og god familie som man blir sugd inn i, har vært en av mine flotteste opplevelser som instruktør. 

Et effektivt treningskonsept som inspirerer mange

BasisBall er for alle som vil ha trening som er både effektiv og morsom! Vi vet at regelmessig aktivitet gir en helsegevinst, og BasisBall kan enkelt tilrettelegges alle nivå og alle aldre. Fra topptrent til revmatikere. Fra junior til senior. For barn, unge, kvinner og menn. Øvelsene er gjort allsidige nettopp for å skape en treningsform som passer for både deg og naboen.

Vårt fokus er basistrening, men på en ny måte. Formålet med treningen er at det skal være gøy og økten skal være effektiv. Du blir sterk og funksjonell med en skadeforebyggende kjerne. Det finnes i dag fire ulike gruppetreningskonsept. Vi trener i fellesskap på treningssenter eller online, men alle øvelsene kan tilpasses individuelt til deg.

«Jeg tør å påstå at BasisBall har gjort meg til en enda bedre løper. Jeg har sakte, men sikkert økt mengden min fra 40 kilometer i uka, til 90 kilometer på disse årene – og det uten nevneverdige skader.»

Har blitt en bedre løper

Spør du dem som har testet BasisBall, vil nok mange si at det er en fantastisk treningsform som du bare må prøve – uansett hvem du er og hvilken form du er i. Renate Dullum Reitan, som sertifiserte seg som BasisBall Trainer i 2017 mener at BasisBall også har påvirket hennes progresjon i løping.

 – I 2017 sertifiserte jeg meg som trainer i BasisBall Raw og har ikke angret et sekund. Jeg har siden sertifiseringen kjørt BasisBall én gang i uka, til tider to, og trener ikke annen styrke utenom. I tillegg elsker jeg å løpe, og jeg tør å påstå at BasisBall har gjort meg til en enda bedre løper. Jeg har sakte, men sikkert økt mengden min fra 40 kilometer i uka, til 90 kilometer på disse årene – og det uten nevneverdige skader.

[] BasisBall gir meg akkurat det jeg trenger av utholdende styrketrening, sterk kjernemuskulatur, samtidig som det er en kanontøff treningsøkt. Jeg digger konseptet, og gleder meg til å starte med BasisBall CenterCore som jeg nettopp har sertifisert meg i!

«Kroppen vår er et verktøy, men alt vi gjør av bevegelser er det hjernen vår som står bak. Derfor har vi lagt opp til at BasisBall er noe du skal ha lyst til å trene, fordi det skal være enkelt og gøy.»

Får fram mestringsfølelsen og smilet

Pandemien har gitt mange av oss en knekk, og den er ikke bare fysisk. Stengte treningssentre og hjemmekontor kan ta gnisten fra den beste. Og det er ikke nødvendigvis føttene dine som bestemmer at du ikke orker ut av sofaen i dag. På samme måte som at det ikke er hendene dine som bestemmer hva du skal ha til middag.

Kroppen vår er et verktøy, og alt vi gjør av bevegelser er det hjernen vår som står bak. Derfor har vi lagt opp til at BasisBall er noe du skal ha lyst til å trene, fordi det skal være lett å like samtidig som det skal være funksjonelt.

Idrettstreneren og pionéren for å bruke fysisk trening for psykisk helse, Johan Kaggestad har alltid vært en stor inspirator for oss, og vi har vært så heldige å møte han ved flere anledninger.

Dette liker jeg! Alle bør trene BasisBall, sa han første gang han testet konseptet.

Gjennom årenes løp har vi også erfart hvordan trening på “grønn resept” noen ganger kan være til større hjelp enn både medisiner og sykemeldinger. Nettopp derfor brenner vi for at enda flere skal få oppleve gevinsten av fysisk aktivitet, som BasisBall kan gi. Så om du leser dette og tenker at du er i for god eller for dårlig form til å prøve BasisBall, er det nettopp deg vi ønsker å overbevise.

Vi sees på trening!

Les mer om BasisBall her (www.basisball.com)
Vil du vite mer om BasisBall?
Kontakt Siri Linn Opsahl:
sirilinn@backtostart.no
Tlf: 902 02 043

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]