annonse

annonse

BasisBall vil vokse med nytt konsept for seniorer

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Seniorer kan være gull for et treningssenter. Nå har BasisBall utviklet et eget gruppetreningskonsept for denne målgruppen.  – Fysisk aktivitet og tilhørighet i fellesskap, øker livskvaliteten.  Lykkes man med dette så oppnår man trofaste kunder, sier gründer Siri Linn Haugen.

Siri Linn Haugen, gründer bak gruppetreningskonseptet BasisBall, har siden 2007 hatt fast seniorgruppe knyttet til sitt treningssenter i Stryn.

De har gjennom alle år trent med de samme prinsippene som ligger til grunn for BasisBall med sammensatte bevegelser og fokus på styrke, mobilitet og balanse.  Haugen har gjennom dette opparbeidet seg stor kunnskap og erfaring med målgruppen.

Gjennom 2017 og 2018 har ideen om et eget BasisBall Senior-konsept vokst frem, og Trimmen i Stryn, med ca. 70 medlemmer, har vært ivrige medspillere for utvikling og testing, ifølge en pressemelding.

Gode tilbakemeldinger

BasisBall Senior ble lansert under NIH Aktiv 2019, og Trimmen fra Stryn var med. Seniorbussen med 27 glade og sporty damer tok turen til Oslo for sosial moro og trening. Noen av dem tok også utfordringen med å presentere på scenen!

Siri Linn Haugen forteller til Treningsindustrien.no at de har fått kjempegode tilbakemeldinger.

Seniortrening med BasisBall. (Foto: BasisBall)

– De som kom på timen var nysgjerrige og hadde lyst til å lære mer. Vi hadde mange gode samtaler med fysioterapeuter og andre fagpersoner som testet dette. Det var utelukkende positivt, sier hun.

– Folk likte det de så og at vi tok med oss målgruppen til timen, og fikk se hva det betyr for denne gruppen å være med på noe sosialt.

Haugen opplever at det viktigste med tanke på seniortrening er å inkludere mennesket og fjerne mest mulig hindringer for at de eldre skal trene, rett og slett ufarliggjøre det.

– En instruktør for målgruppen senior bør gjøre seg godt kjent med gruppen sin, og bygge relasjoner. Dette både for at god kommunikasjon om eventuelle fysiske utfordringer gjør det lettere for personen å fortsette, samt at det sosiale aspektet for denne gruppen oppleves vel så viktig som selve treningen.

– Fysisk aktivitet og tilhørighet i fellesskap, øker livskvaliteten.  Lykkes man med dette så oppnår man trofaste kunder.

Glad for økt fokus

På grunn av stor etterspørsel har BasisBall måttet sett opp flere kurs enn planlagt i desember og januar.

– Det er mye bra trening for seniorer, men vi merker at vi har truffet med dette. Egne konsepter for seniorer er en mangelvare, fastslår Haugen.

– I BasisBall Senior fokuserer vi på funksjonell styrke, balanse, stabilitet og mobilitet. Disse kvalitetene vil påvirke funksjonsevnen. Øvelser og overganger er nøye gjennomtenkt og satt i system, forklarer Haugen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hun legger til at regelmessig trening vil være med på å bremse det aldersrelaterte muskelsvinnet, samt redusere risikoen for aldersrelaterte sykdommer og fallrisiko.

Haugen er glad for at det har blitt mer fokus på seniortrening generelt sett i bransjen.

– Vi har vært i Sverige en stund og sett de to siste årene hvordan de der har fokusert på gruppetrening for seniorer, for eksempel med korte timer ved lunsjtider. Det er gledelig at det har kommet mye mer forskning på dette feltet for det er en viktig kundegruppe for treningssentrene.

Eksisterende og nye kunder

BasisBall er i dag på 130 treningssentre i Norge. Ambisjonene fremover er først og fremst at eksisterende kunder skal omfavne det nye konseptet.

– Vi håper at alle kundene vi har i dag skal ta inn seniorkonseptet. Vi er fortsatt spente på mottakelsen, men så langt har det gått bra.

– Vi er også nysgjerrige på om vi klarer å nå ut til nye kunder. Vi er en totalleverandør av gruppetimer, så om kunden velge ett produkt får de mange flere konsepter. Det er ikke dyrt å komme i gang, fastslår Haugen.

Skal vokse klokt

– Hva er målet fremover i Norge og eventuelt i utlandet?

– Vi skal vokse langsomt. Vi har fått et fotfeste i Sverige som vi skal jobbe videre med. Vi ønsker å nå 20 prosent av treningssentrene der. Vi har testet markedet og fått noen erfaringer, sier Haugen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Hun legger til at det ikke er besluttet om de skal gjøre jobben selv eller om de trenger en partner.

– Det gjelder å vokse klokt. Vi er ikke store, men vi har nesten ikke frafall på kundesiden som en følge av at BasisBall ikke fungerer på senteret. Jeg tror at det er seniorkonseptet som vil gjøre at vi vokser oss større enn vi er i dag, fastslår Haugen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]