annonse

annonse

Bemannede bedriftstreningsrom gir mer gevinst

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Corporis tilbyr PT- og gruppetreningstjenester til åtte premium bedriftstreningsrom og server flere tusen brukere i året. Etter to tunge år med korona bruker bedriftene trening som et gode for å få folk tilbake på kontorene. Da er det ikke nok med en ribbevegg og et par «tidløse» medisinballer.

– For første gang siden vi startet opp kjenner vi at mye business renner inn i stedet for at vi må ut å hente. Det er ekstremt tilfredsstillende når vi har jobbet hardt inn mot eiendomsbransjen en god stund, forteller daglig leder og gründer Øystein Jensen i Corporis.

At bedrifter tilbyr sine ansatte treningsfasiliteter er ikke nytt, men Corporis har tatt det et steg videre. Treningsrommene bemannes og bedriftene tilbys skreddersydde gruppetreningstimer og PT-tjenester – samt behandlinger fra fysioterapeut, osteopat og naprapat.

– Ekstremt bra «add-on»

Det hele startet to år før pandemien, hvor en PT-kunde av Jensen ønsket bistand med å etablere et treningsrom og være en ressurs innen tilbud og anbud. Kunden var nylig avdøde eiendomsinvestor Ole Braathen i Braathen Eiendom.

Til slutt satt man igjen med et rom på 100 kvm. med utstyr fra Woodway og Eleiko. Jensen beskriver det som helt topp, men duoen innså at det fulgte med et problem:

– Vi kunne ikke la dette stå åpent og alene uten tilstedeværelsen av kompetent personell, både for å passe på og for å hjelpe til, forteller han.

– Ole så at dette ble en ekstremt bra «add-on»; eksklusiv treningsservice for bedriftene som leier akkurat her. Det er mange bedrifter som har treningsrom, men nesten ingen har tilknyttet personell. Vi valgte å ha en tilstedeværelse, lage og «whitelable» et treningssenter hos Braathen Eiendom.

Øystein Jensen presiserer at han har enormt mye å takke Ole Braathen for – både som venn og kunde – og at Corporis fortsetter et særdeles godt samarbeide med Braathen Eiendom i Oles ånd.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Når mange tusen

Gründeren er ikke veldig opptatt av å fronte selve Corporis-navnet.

– Vi så tidlig at vår verdi lå i å heve oppdragsgiver, i det første tilfellet Braathen Eiendom. Vi fikk tak i gode folk som leverte, og valgte da å gå ut og snakke med flere eiendomsaktører.

Og flere har det blitt: Aberdeen Eiendom, Entra, Braathen – og ikke minst Norwegian Property. Alle på flere forretningsadresser. Jensen anslår at de åtte treningsrommene Corporis bemanner i dag, når mange tusen potensielle brukere.

Faktiske brukere av rommene anslås til et sted mellom 3 000 – 4 000 mennesker – som står for alt fra en behandling i året til å være en fast, regelmessig treningskunde.

Skreddersyr tilbudet

Det er leietakerbedriftene selv som velger sin tilnærming til trening på arbeidsplassen, eiendomsselskapene står for areal og treningsutstyr – og en avtale i bunn med Corporis om å tilby treningstjenester til bedriftene.

– Vi skreddersyr for kundene, vi går ikke inn med egne konsepter, forteller Jensen – og trekker frem et par eksempler:

Hos kunden ABB kan det for eksempel være mye rygg, nakke og skjelettlidelser. Da snur man treningen til å fokusere på å løse disse. I Varner-gruppen er det til en hver tid mange gravide som trenger tilpasset trening til den livshendelsen.

– Vi leverer alt fra crossfit og sirkeltrening, til pilates og yoga – skreddersydde gruppetreninger, PT-tjenester og behandlinger, sier Jensen.

Snappet kunde fra SATS

Den aller største kunden til Corporis er Norwegian Property. Kunden var i gang før pandemien på Fornebu Works i Snarøyveien 36. Men selve krumtappen er Snarøyveien 30 hvor blant annet Telenor, TietoEvry og ABB holder hus.

Gründer Øystein Jensen i Corporis. (Foto: Corporis)

Der har SATS hatt sitt «business senter», men Norwegian Property har valgt å ta inn Corporis fremfor å fornye med SATS. Nylig kom Jensen også i mål med OBOS og deres Construction City.

– Med åtte «sentre» og flere tusen «medlemmer» blir jo dette nesten som en treningskjede?

– Den store forskjellen er at ved et treningssenter er alle der for å trene. De har oppsøkt senteret, og betalt for å trene der. Men alle som går på jobb, er der for å jobbe.

– Er det 5 000 mennesker på en eiendomsadresse, er det et sted mellom 500 – 800 som er jevnlige brukere av et felles treningsrom. Det vi ser er at når vi kommer inn, øker dette tallet med mellom 5 og 10 prosent per år, i inntil tre år.

– Ved å tilby kompetanse og ivaretakelse i treningsprosessen, senker vi terskelen for å trene. Det er vår største verdi og en faktisk samfunnsgevinst det er gøy å være med på. Vår ambisjon er å være med å aktivisere Norge – vi ønsker å være en aktør folk prater om, fastslår Jensen.

Senker terskelen

– Er dette dere gjør bedriftstrening 2.0?

– Ja, fastslår Jensen og trekker frem en studie om sykefravær og trening gjennomført av kappgjengeren Trond Nymark:

Han gav en bedrift gratis treningsmedlemskap hvor de ansatte kunne trene i arbeidstiden, og målte sykefravær før start og etter ett år.

– Det skjedde ingenting! Da han gikk inn i materien viste det seg at «Jonas» som pleier å løpe om kvelden, nå løp i arbeidstiden. «Gunnar» som aldri hadde trent, trente ikke nå heller. Det var fortsatt for skummelt og vondt.

– Vi vet at fem prosent av enhver arbeidsstokk står for mellom 40 og 50 prosent av sykefraværet. Om vi kan treffe noen av disse med vårt konsept, er «return on investment» helt enorm, fastslår Jensen.

Han konstaterer at veldig mye av treningsinnsatsen rundt om kring i bedriftene er gjort i beste mening, men er likevel skreddersydd for de som allerede trener eller er med i bedriftsidrettslaget – ikke for de som synes trening er skummelt og fælt.

– Det er de vi vil nå. Der er det en enorm verdi både i helse og økonomi, og der kommer de individuelle tjenestene på sin plass. De har ikke vært der tidligere. En jevn tilstedeværelse er det som får flere med i aktivitetene som tilbys.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Et stort potensial

– Hvor mange bedrifter og næringsbygg er det som har treningsrom i dag?

– Tipper at 60-70 prosent har tilbud om trening, men det er nok veldig mye ribbevegg og en hard medisinball fra 60-tallet…

Corporis-gründeren mener markedet for «bedriftstrening 2.0» er enormt. Selv jobber Jensen for Eleiko i bedriftsmarkedet, og standardiserer på deres utstyr for sine eiendomskunder.

– Det eiendomsbransjen er god på er å vite hva de kan og ikke kan. Trening kan de ikke. I stedet for å ringe en tilfeldig selger, ringer de meg – for de vet at jeg har hatt 25 000 PT-timer, og en troverdighet ut over å være selger i Eleiko.

– Forventer du økende konkurranse i dette segmentet?

– Det har jeg ventet på, og jeg ønsker den velkommen. Men å komme på fornavn med alle innen eiendomsbransjen er en stor jobb, selv om det er mulig. Jeg har jo gjort det…

– Konkurrerer bedriftstrening med den generelle treningsbransjen?

– Nei, egentlig ikke. For de fleste er dette et tillegg som løser en tidsklemme. Men samtidig ser vi at for enkeltindivid kan vi utgjøre en stor forskjell.

Forventer mer vekst

Jensen regner med at Corporis vil ha ca. 20 tilknyttede trenere i løpet av året. Omsetningen vil havne et sted mellom fire og fem millioner kroner.

– Korona traff oss veldig hardt. Alle treningssentrene stengte og det samme gjorde treningsrommene. Så åpnet bransjen igjen, men vi leverer tjenester til folk på jobb, og ingen var på jobb. Så det ble en brutal reise, og jeg er stolt av at vi lever ennå.

– Nå bygger vi team og Corporis-sjela. Vi har fokus på å levere sterkt der vi er og stresser ikke med ekspansjon. Men vi forventer en organisk vekst som følge av samarbeidet vi har med eiendomsaktørene som er representert over hele Norge.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]