annonse

annonse

Ber om engasjement for at treningssenterbransjen kan åpne dørene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Konsernsjefen i Nr1 Fitness, Trygve Amundsen, opprettet søndag 26. april Facebook-gruppen «Vi som vil ha treningssentrene tilbake». Formålet er at treningssenterbransjen og alle deres medlemmer kan få myndighetene til å lytte til bransjen, og sørge for at treningssentrene snarlig får gjenåpne.

Allerede få timer etter at siden ble opprettet har gruppen nærmere 2000 medlemmer, opplyser Amundsen.

Sjekk ut «Vi som vil ha treningssentrene tilbake»

– Bakgrunnen for at jeg opprettet siden er at jeg føler bransjen har fått for lite oppmerksomhet både hos myndighetene, men også media, sier Amundsen.

Han understreker at det er en tøff tid for mange næringslivsaktører der livsgrunnlaget for mange har blitt tatt helt eller delvis bort under Korona-pandemien.

– Jeg unner reiselivsaktører og andre næringer stor oppmerksomhet i en svært vanskelig tid. Men nå føler jeg tiden er inne for å gi treningsbransjen større oppmerksomhet i en tid der mange treningssentre er på vei til å gå konkurs, hvis man ikke straks får åpnet dørene igjen.

– Jeg håper derfor at Facebooksiden kan bidra til økt oppmerksomhet, der bransjens ansatte og sentrenes medlemmer kan bidra med å få ansvarlige myndighetene på banen. Jeg håper alle landets treningssentre ber sine ansatte og medlemmer om å engasjere seg i siden, sier Amundsen.

Støttet myndighetenes nedstenging

Amundsen forteller at ha støtter tiltakene myndighetene iverksatte den 12. mars.

– På det tidspunktet hadde man lite informasjon om Korona og situasjonen var uoversiktlig. Nå sier myndighetene at man har kontroll over situasjonen i Norge, selv om man må være varsom for å forhindre at situasjonen igjen eskalerer. Vi har derfor alle et stort ansvar for å iverksette gode smitteverntiltak!

– Nå ser vi at flere og flere virksomheter får åpnet opp igjen og gradvis kan nærmer seg en mer normal hverdag. Vi derimot, har blitt fullstendig forbigått av myndighetene så langt.

– Jeg klarer blant annet ikke å forstå logikken med at idretten får lov til å trene innendørs igjen mens treningsbransjen holdes utenfor, til tross for at idretten som oftest er langt dårligere på å ivareta smittevernhensyn.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Amundsen registrerer at skolene begynner å åpne, butikkene fylles stadig mer og folk har begynt å oppsøke restauranter igjen.

– Og i helgen var det stor pågang for å nyte utepils i finværet her i Bergen sentrum. Da har jeg problemer med å svare ansatte og kunder på en god og fornuftig måte når de spør om hvorfor vi ennå ikke får åpne, på tross av at bransjen har utarbeidet en god bransjestandard for smittevern.

Bransjestandarden ble sendt inn til myndighetene 15. april og venter fortsatt på svar. Detaljer om bransjestandarden kan leses her.

Ingen grunn til å vente

– Vi har lagt strenge føringer på vegne av vår egen bransje slik at vi minimerer smitterisikoen samt at våre medlemmer skal føle seg trygge når de kommer tilbake til sentrene. Det er selvsagt svært viktig at våre medlemmer og våre ansatte skal føles seg trygge hos oss, påpeker Amundsen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Han vektlegger at bransjeorganisasjonen Virke Trening har gjort en god jobb sammen med bransjen, slik at det skal være god smittevernsikkerhet hos landets treningssentre.

– Det er nå absolutt ingen grunn for ikke å åpne opp for vår virksomhet når man har besluttet at andre bransjer kan åpne opp. Nå venter vi på konkrete svar fra myndighetene.

– I den forbindelse håper jeg at alle som ønsker å starte opp med trening på treningssentre igjen, samt alle ansatte i treningsbransjen, vil engasjere seg og bli medlem i Facebook-gruppen «Vi som vil ha treningssentrene tilbake». For nå er det på tide at treningssentrene kan få lov til å åpne igjen og dermed forhindre at svært mange treningssentre i Norge går konkurs, avslutter Amundsen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]