annonse

annonse

Ber om gjenåpning av gruppetrening inne

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Siden midten av desember har det ikke vært lov for treningssentrene å ha gruppetimer inne. Nå vil Virke Aktiv helse ha endringer.

I et brev til Helse- og omsorgsdepartementet argumenterer Virke for at treningssentrene må få lov til å gjenoppta de innendørs gruppetimene. Lettelsene bør komme allerede fredag, skriver Avisa Oslo.

– For det første er det viktig av hensyn til befolkningens fysiske helse. Vi ser at særlig kvinner og eldre bruker gruppetimene, sier Mee Eline Eriksson i Virke til avisen.

Virke mener det også er økonomiske årsaker som taler for at treningssentrene bør få lettelser. Ifølge Virke har kjeder og frittstående sentre med tydelig storbyprofil har hatt større omsetningsfall enn bransjegjennomsnittet, og hun viser til at sentrene følger smittevernveilederen fra Standard Norge.

– Vi mener det er forsvarlig at de får åpne nå, sier Eriksson.

Dersom det ikke lar seg gjøre i henhold til de smittevernfaglige vurderinger ber Virke om at det skilles mellom lav- og høyintensitetstimer, slik at timer som yoga og styrketrening i sal med grupper kan gjennomføres, skriver avisen.

Torsdag kveld holder regjeringen pressekonferanse om veien videre.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]