annonse

annonse

Ber om innsyn i faglige råd for ikke å åpne treningssentrene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etter regjeringens pressekonferanse i dag, hvor helseminister Bent Høie på spørsmål fra NRK svarte at faglige råd lå til grunn for avgjørelsen om å ikke åpne treningssentrene, reagerer Virke kraftig på vegne av bransjen og ber om innsyn i dette.

Forespørselen om innsyn er sendt HOD nå i kveld, da det er svært viktig å få klarhet i hva disse rådene eventuelt går ut på.

Her kan du lese innsynsbegjæringen (pdf)

– Det er svært alvorlig at disse ikke på noe tidspunkt har blitt delt med oss eller tatt opp i den omfattende dialogen vi har hatt med fagmyndighetene, sier bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening.

– Paradoksalt nok, er de tilbakemeldingene vi har fått fra myndighetene svært positive, da både Folkehelseinstituttet og næringsministeren har rost bransjestandarden vi utarbeidet og vist til grundigheten i den, sier hun.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Forventer rask avklaring

Oppen fremhever at det er helt uholdbart at helseministeren og regjeringen ikke oppgir hvilke faglige råd de bygger på.

– Det gjør at 20 000 ansatte i bransjen er permittert og mange står i fare for å miste jobben. I tillegg til de alvorlige konsekvensene for folkehelsa og alle de som har treningssentrene som viktigste arena for aktivitet, som nå ikke får trent.

– Når idretten nå er åpnet opp i stort omfang, og også svømmehaller og fornøyelsesparker åpnes opp i stor skala, er en faglig begrunnelse for forskjellsbehandlingen svært viktig.  Vi forventer derfor en rask avklaring fra helseministeren på dette, fastslår Oppen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]