annonse

annonse

Ble sagt opp, startet konkurrent

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Da Sentrum Treningssenter fikk nye eiere som kuttet i staben, sjekket Egil Rosaas ut muligheter for oppstart av nytt treningssenter sammen med kona Hanne Bentsen Rosaas. 

– Da jeg ble sagt opp på grunn av nye eiere visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre. Men jeg tenkte «det er dette jeg kan ». Og det er absolutt mulighet og plass for nok et treningssenter i Vennesla, forteller daglig leder og eier Hanne Bentsen Rosaas.

Daglig leder Hanne Bentsen Rosaas, Trimeriet Vennesla.
Daglig leder Hanne Bentsen Rosaas, Trimeriet Vennesla.

Sammen med mannen Egil Rosaas startet hun opp Trimeriet Vennesla, og åpnet dørene på det splitter nye senteret i mars i år.

Tidligere har det kun vært to treningssentre i Vennesla: Sentrum Treningssenter og Cardio24. Sistnevnte er lavprisalternativet for venndølene. Begge har operert med positive tall de siste årene.

Tøff konkurranse

Rosaas har 16 års fartstid i bransjen, de siste fem årene som daglig leder på Sentrum Treningssenter. Men med nye eiere på plass, var det tid for endringer. Effektivisering medførte oppsigelser, og med etableringen av nytt senter, instruktørflukt over til Trimeriet, ifølge Facebook-siden til Sentrum Treningssenter:

«Vi beklager å måtte informere at mange av våre faste instruktører har valgt å slutte hos oss for å begynne hos en ny konkurrent. Oppsigelsene kom uventet og samlet de siste par dagene i januar, noe som har satt Treningssenteret i en svært vanskelig situasjon».

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det er tøff konkurranse med tre sentre. Jeg har jo sett der jeg jobbet tidligere at det er tøft å drive, men jo flere vi er som setter fokus på det å trene, får vi med oss flere. Jeg ser ikke at det skal bli noe vanskeligere med tre enn med to. Det er jo inn i tiden med trening, fastslår Rosaas.

Større fellesskap

Trimeriet er franchisebasert og har sitt utspring fra treningssenter-gründer Thor Ivar Hornes som også står bak kjeden Shapes. Shapes består av fem sentre på Sørlandet, mens Trimeriet er til stede i Flekkefjord, Haugesund/Vormedal, Stavanger og nå Vennesla.

– Fordelen med å være med i Trimeriet er at vi står veldig fritt, men samtidig har mer å spille på ved for eksempel markedsføring, sier Rosaas.

Også innen utstyrsleveranser er Thor Ivar Hornes sentral. Trimeriet Vennesla har utstyr fra Function Line. Rosaas forteller at hun har satt all sin lit til Hornes på utstyrssiden.

Bygger opp utetrening

Allerede kort tid etter oppstart har Trimeriet i Vennesla fått 200 medlemmer.

– Vi har satt et mål frem mot nyttår på 500 medlemmer. Da driver vi greit. Skal vi ha flere må vi kanskje bygge ut litt, sier Rosaas.

Hovedfokuset til Trimeriet ligger på gruppetrening: for eksempel styrke, kondisjon og Tabata – men spinning står ikke på timelisten enda.

Takterrassen som brukes til Taktrim-timene.
Takterrassen som brukes til Taktrim-timene.

– Vi skal være gode på gruppetimer og vi satser mye på utetrening, spesielt nå om våren. Vi har blant annet «Taktrim» som har blitt veldig populært. Om sommeren forsvinner folk ut og tanken bak Taktrim var å holde på folkene litt lenger. Vi har en stor takterrasse hvor vi kjører styrkeintervall med egen kroppsvekt.

Rosaas forteller at de også har begynt med «utetimen» hvor man bruker naturen i nærområdet.

– Dessuten planlegger vi en utepark med forskjellige apparater, som en «camp». Det kommer vi i gang med i sommer – og det er vi alene om i Vennvesla.

Hva med PT-salget i Vennesla?

– Det har generelt sett vært dårlig PT-salg tidligere, men etter at jeg kom hit føler jeg at det har gått mye bedre. Vi har flinke PT-er som er godt kjent i bransjen, fastslår Rosaas.

 

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]